|duminică, iunie 20, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » BOMBĂ detonată la Universitatea „Asachi” din Iaşi. Un tânăr a ameninţat că ar mai avea alte dispozitive explozive în clădire
  • Urmareste-ne!

BOMBĂ detonată la Universitatea „Asachi” din Iaşi. Un tânăr a ameninţat că ar mai avea alte dispozitive explozive în clădire 

UPDATE 10:35 – Mihnea Costoiu, ministrul delegat
pentru Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică,
a declarat că incidentul s-a petrecut în faţa
decanului, profesorul Ioan Bogdan,
şi „s-a soldat prin detonarea explozibilului”.
„Tânărul, care are în jur de 25 de ani, avea un rucsac şi a ameninţat că are ceva de reglat cu poliţia, nu cu universitatea. După detonare, studenţii l-au imobilizat, iar acum poliţia face verificări pentru că personajul a ameninţat că ar mai avea alte bagaje cu explozibil în alte săli din clădirea veche a Universităşţii.  În acest moment, studenţii sunt evacuaţi din întreg corpul de clădire”, a declarat ministrul.

Ministrul a precizat că decanul i-ar fi propus tânărului să rămână doar el „ostatic” şi să-i lase pe studenţi să iasă din sală. Tânărul a refuzat această propunere.

UPDATE 10:23 – Potrivit martorilor, în jurul orei 9.00 un bărbat a intrat în Amfiteatrul P6, corpul A, de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii şi a ameninţat că are o bombă. Martorii spun că au auzit un zgomot puternic şi s-a creat panică.

După acest moment, un student a sărit pe tânărul care avea asupra sa două geamantane, iar unele studente au leşinat.

„Individul a venit, a tipat la noi si a spus ca detoneaza bomba. S-a creat panica. La un moment dat avea un declansator in mana, care a explodat, l-a lovit. Eu am sarit atunci repede pe el, m-am umplut de sange. Nu ma consider un erou, daca eram un erou nu exploda bomba. Am fost evacuati, iar in amfiteatru a mai ramas o geanta, insa acolo cred ca era o baterie pe care o folosea pentru alimentare. Nu stim cine este, nu a facut nici o revendicare referitoare la universitate. A spus ca daca nu vine Politia detoneaza bomba”, a declarat Marian Prescura, studentul care a intervenit dupa ce a explodat dispozitivul.

Citeste mai departe