|duminică, iunie 13, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Bechtel va primi săptămâna viitoare 37,2 milioane de euro în urma rezilierii contractului Autostrăzii Transilvania
  • Urmareste-ne!

Bechtel va primi săptămâna viitoare 37,2 milioane de euro în urma rezilierii contractului Autostrăzii Transilvania 

Statul român va plăti Bechtel, în cursul săptămânii
viitoare, suma de 37,2 milioane de euro convenită
după rezilierea contractului încheiat cu compania
americană în vederea construcţiei
Autostrăzii Braşov – Cluj – Borş, au declarat
surse oficiale citate de agerpres.ro.
Potrivit acestora, plata va fi făcută înainte de termenul limită, care era stabilit pentru 25 august 2013.

În ceea ce priveşte şantierul autostrăzii, acesta a fost preluat de CNADNR şi, în viitorul apropiat, urmează să fie demarate procedurile de concesionare pentru construcţia tronsoanelor rămase, respectiv Câmpia Turzii – Gilău şi Suplacu de Barcău – Borş.

„Aceste tronsoane se vor face în funcţie de alocările bugetare”, au mai precizat sursele.

Construcţia tronsonului Braşov – Borş al Autostrăzii Transilvania a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 milioane de euro, încheiat cu compania Bechtel.

Lucrările au fost întrerupte la jumătatea lui 2005, atunci când s-a declanşat o acţiune de reanalizare a contractelor încheiate de guvernarea anterioară. Ulterior, lucrările au fost reluate. Compania a finalizat până în prezent 52 de kilometri de autostradă între Turda şi Câmpia Turzii din totalul de 415 cât prevedea contractul.

Termenul iniţial de finalizare a fost stabilit pentru anul 2011 şi prelungit cu un an din cauza întreruperilor lucrărilor în 2005. Între timp, Bechtel a renunţat la partea de autostradă între Târgu Mureş şi Braşov.

Citeste mai departe