|miercuri, iulie 28, 2021
Sunteti aici: Home » Externe » Bashar al-Assad: Turcia va plăti scump pentru sprijinul acordat „teroriștilor”
  • Urmareste-ne!

Bashar al-Assad: Turcia va plăti scump pentru sprijinul acordat „teroriștilor” 

Turcia va plăti scump pentru sprijinul acordatbashar-al-assad-turcia-va-plati-scump-pentru-sprijinul-acordat-terori-tilor-
‘teroriștilor’ care luptă împotriva regimului sirian,
a afirmat președintele sirian Bashar al-Assad într-un
interviu pentru un post de televiziune turc,
difuzat vineri, relatează AFP, citată de Mediafax.
‘Într-un viitor apropiat, acești teroriști vor crea consecințe pentru Turcia. Iar Turcia va plăti foarte scump’, a declarat Assad pentru postul Halk-TV, întrebat în legătură cu prezența rebelilor jihadiști afiliați grupării Al-Qaida la granița turcă.

‘Nu se poate să vă folosiți de terorism ca de o carte de joc și să v-o puneți în buzunar, pentru că (terorismul) este ca un scorpion care nu ezită să vă înțepe când are ocazia’, a mai afirmat Bashar al-Assad.

În același interviu, liderul de la Damasc a adus acuzații dure premierului turc Recep Tayyip Erdogan, afirmând că tot ce spune acesta despre Siria și poporul său sunt numai ‘minciuni’. ‘Erdogan nu a făcut decât să susțină teroriștii’ în Siria, a adăugat președintele Assad.

Întrebat despre elicopterul sirian doborât de aviația turcă la 16 septembrie, Bashar al-Assad a recunoscut că aparatul, căzut pe teritoriul sirian, încălcase spațiul aerian al Turciei. El a justificat intruziunea explicând că elicopterul în cauză urma să împiedice ‘infiltrarea unui număr mare de teroriști’ din Siria în Turcia. În continuare, Assad a afirmat că cei doi piloți ai aparatului au fost ‘decapitați cu sălbăticie’ de rebelii sirieni după ce au fost capturați în viață.

Citeste mai departe