|joi, septembrie 21, 2023
Sunteti aici: Home » Politic » Băsescu: România e pregătită să asigure apărarea cibernetică a Ucrainei
  • Urmareste-ne!

Băsescu: România e pregătită să asigure apărarea cibernetică a Ucrainei 

Preşedintele Traian Băsescu a prezentat care vor fi obiectivele basescu-romania-e-pregatita-sa-asigure-apararea-cibernetica-a-ucrainei
României la summitul NATO care începe mâine, într-o conferinţă
de presă organizată la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT.

Iată mai jos principalele declaraţii ale preşedintelui:

* România va avea două propuneri pentru summitul de mâine. Prima ar fi ca aeronave de luptă care fac parte din sistemul integrat NATO să asigurepoliţia spaţiului aerian alături de aeronavele româneşti. A fost adoptată această hotărâre, vom comunica NATO acordul nostru pentru prezenţa aeronavelor NATO în teritoriul nostru, alături de personalul de întreţinere. A doua propunere ar fi că România este pregătită să-şi asume unul dintre cele patru programe NATO. Programul pe care dorim să ni-l asumăm este legat de apărarea cibernetică a Ucrainei.

* Obiectivele noastre sunt generate în primul rând de evenimentele din Ucraina şi de ceea ce ne-a arătat preşedintele Putin în acţiunea Federaţiei Ruse, acţiune care, am mai spus-o, a ajuns la limite care frizează iraţionalul. Atâta timp cât nu repsectăm frontierele statelor, nu mai putem vorbi de raţional. Plecând de la aceste premise, România solicită generic consolidarea flancului estic al Alianţei, de la nord până la sud. Asta înseamnă şi introducerea României în instrumentele permanente de alertă şi capabilităţi de reacţie. Solicităm creşterea nivelului de interoperabilitate al forţelor armate ale României cu ale altor state NATAO. Mă refer la cele terestre, aeriene şi navale. Cu accent deosebit pe cooperarea forţelor navale cu cele ale altor state NATO, având în vedere forţa pe care o are flota Federaţiei Ruse. Forţa aceasta ne generează îngrijorări.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu