|luni, iunie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Politic » Băsescu o ţine pe-a lui: blochează acordul cu FMI şi respinge legea proiectului de buget
  • Urmareste-ne!

Băsescu o ţine pe-a lui: blochează acordul cu FMI şi respinge legea proiectului de buget 

Preşedintele Traian Băsescu a comunicat Guvernului basescu-o-tine-pe-a-lui-blocheaza-acordul-cu-fmi-si-respinge-legea-proiectului-de-buget
că va respinge Legea proiectului de buget şi va sesiza
Curtea Constituţională. Rugămintea Guvernului a fost
ca procedura să fie derulată într-un termen rezonabil,
dar preşedintele nu a spus „nici da, nici nu”,
a declarat premierul Ponta.
Preşedintele Traian Băsescu nu şi-a schimbat poziţia faţă de proiectul de buget, care a fost extrem de inflexibilă, iar singura rugăminte a Guvernului a fost, în aceste condiţii, să nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

„Preşedintele Băsescu va respinge legea, va sesiza CC, rugămintea mea a fost să le facă într-un termen rezonabil, să avem bugetul la 1 ianuarie, nu mi-a garantat nici că da, nici că nu”, a declarat premierul Victor Ponta, ulterior întâlnirii cu şeful statului, care a avut loc marţi seară, la Cotroceni.

Ulterior, Traian Băsescu a declarat că a urmărit declaraţia premierului de după întâlnirea de la Cotroceni, precizând că Victor Ponta nu a înţeles, de fapt, că la întâlnirea cu şeful statului nu s-a discutat despre buget, ci despre acciza la carburant.

Principalele declaraţii ale şefului statului:

„Am fost de acord cu o întâlnire cu Victor Ponta în speranţa că putem discuta despre creşterea accizei pe combustibil, pe care o consider extrem de dăunătoare. Vor fi afectaţi în mod puternic cei cu veniturile mai mici, vor fi creşteri la preţul alimentelor, la cele de transport. Va fi o creştere cu 8 la sută a preţului.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu