|joi, septembrie 21, 2023
Sunteti aici: Home » Politic » Băsescu, mai rău ca Putin: Ucraina e pierdută!
  • Urmareste-ne!

Băsescu, mai rău ca Putin: Ucraina e pierdută! 

Ucraina e pierdută – este concluzia lui Băsescu Traian, fost preşedinte al Românieibasescu-mai-rau-ca-putin-ucraina-e-pierduta până acum două luni. El a exprimat puncte de vedere care depăşesc mesajele lui Putin în privinta acaparării Ucrainei, liderul de la Kremlin mărginindu-se la înglobarea Crimeei şi obţinerea unui statut privilegiat pentru regiunile separatiste din estul Ucrainei.

”Fidelul atlantist” Băsescu merge astfel şi mai departe cu opiniile recente în care afirmă că România nu are forţa diplomatică şi economică să se implice în criza din Ucraina.

Într-un interviu televizat, Băsescu l-a îndemnat pe noul preşedinte al României să aştepte să se liniştească lucrurile şi să vadă ce poate face pentru românii din Ucraina. Într-un moment de răscruce al conflictului, când se fac eforturi internaţionale considerabile pentru aplicarea acordurilor de la Minsk, când la Paris se întâlnesc miniştrii de Externe ai celor patru ţări semnatare, Băsescu transmite un mesaj clar de la Bucureşti în favoarea separatiştilor prorusi, luând în râs iniţiativa diplomatică Merkel-Hollande. Băsescu aruncă în derizoriu întreaga evoluţie de sprijinire europeană a Ucrainei, definind această ţară ca ”un poligon al ambiţiilor polono- baltice, eşuate.”

Nici cei mai înfocaţi propagandişti ruşi nu au adus în plan public expresii de susţinere a ofensivei lui Putin aşa cum a făcut-o Băsescu Traian. Aceasta poate ridica suspiciunea că România duce o politică duplicitară pentru că fostul preşedinte al României a susţinut la Consiliul European, la reuniunile la care a participat, impunerea de sancţiuni economice şi politice împotriva Rusiei.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu