|miercuri, iulie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Băsescu-Dinamită urcă riscul de ţară
  • Urmareste-ne!

Băsescu-Dinamită urcă riscul de ţară 

Nociv pentru stabilitatea politică a ţării, preşedintele basescu-dinamita-urca-riscul-de-tara
care a evitat în două rânduri suspendarea din
funcţie atentează acum şi la stabilitatea
financiară a României.

Respingerea Memorandumului cu Fondul Monetar Internaţional, anunţată de “cucul de la şase jumate”, a avut un efect de cucuvea. “Moartea” programată a acordului cu FMI a  determinat o rapidă deteriorare a cursului de schimb şi o scumpire a creditului extern. Băsescu Traian a lovit politic în Guvern şi în Banca Naţională a României care au negociat textul scrisorii de intenţie cu FMI ce urma o simplă procedură de avizare în boardul directorilor instituţiei de la Washington. Tranşele programate sunt ratate şi negocierea încheiată în 4 noiembrie se reia în ianuarie anul viitor. De această dată cu mult mai multă circumspecţie din partea echipei FMI care consideră de acum Bucureştiul un teren instabil, unde ceea ce părea foarte sigur devine peste noapte un scandal. Băsescu Traian, care a anunţat de la aceeaşi tribună funesta tăiere a lefurilor bugetarilor, a pensiilor şi mărirea TVA cu 6 procente, s-a agăţat de o “ciupeală” de 7 eurocenţi la carburant. Măsura Guvernului are un efect prognozat de creştere a inflaţiei cu 0,2% în 2014 şi este cuprinsă într-o ordonanţă de urgenţă pentru modificări ale Codului Fiscal pentru anul viitor. Măsurile lui Băsescu care instaurau în 2010 o austeritate draconică, în acord cu FMI, au avut drept consecinţe spolierea românilor cu zeci de miliarde de euro prin tăierea salariilor şi pensiilor, accentuată şi de scumpirea automată prin creşterea TVA.
“Experimentul” de sufocare a puterii de cumpărare a populaţiei asumat de Băsescu Traian în 2010 a avut efecte pe termen lung, din care ţara nu şi-a revenit integral. Bomba detonată acum de Băsescu vrea să reînnoade ciclul de austeritate sub pretextul mincinos al accizei suplimentare pe carburant.
Preşedintele care premeditat bagă ţara în derivă, care a “reuşit” să producă deja pagube substanţiale, este iar împotriva intereselor României. Chiar dacă întâlnirea lui Băsescu Traian cu premierul şi Guvernatorul BNR ar lăsa un dram de luciditate la Cotroceni, preşedintele Dinamită nu se lasă până nu dă foc la casă!
Pentru a-şi păstra moşia de la Nana, Băsescu aruncă la coş chiar şi acordul cu FMI-ul lui drag.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu