|duminică, august 1, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » BANI PENTRU POMPIERI
  • Urmareste-ne!

BANI PENTRU POMPIERI 

Consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâresedinta cj
privind dotarea Inspectoratului pentru Situaţii
de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare cu
o autospecială cu scară, care să permită accesul
pompierilor la o înăţime de aproximativ 32 de metri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef spune că autospeciala folosită în prezent are o scară de doar 15 metri, astfel că se impune cumăparea altei maşini, mai moderne. Achiziţia noii autospeciale se va face în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – etapa a III-a”. Autospeciala costă 11.600.000 lei.
Tot în şedinţa de azi consilierii şi-au dat votul în ceea ce priveşte cofinanţarea proiectul de hotărâre referitor la cooperarea transfrontalieră iniţiat de către Muzeul Judeţean Satu Mare, intitulat „REUŞIM PRIN COOLtură. Valori europene şi viitor comun”. Ştef a explicat că este vorba despre un proiect de 100.000 de euro, iar contribuţia CJ va fi de 11.000 euro.
La finalul şedinţei Ştef a cerut mandatul consilierilor pentru a putea trimite pe adresa Comisiei Naţionale de Combatere a Discriminării punctul de vedere cu privire la taxa pe botoşei.
Consilierul judeţean Virgil Enătescu a spus că acei botoşei sunt necesari având în vedere că medicii se confruntă cu multe boli intraspitaliceşti. Taxa pe botoşei a fost introdusă pe 5 iunie şi este în valoare de 2 lei. Toţi cei care intră în spital primesc o pereche de botoşei pe care trebuie să îi poarte pe secţiile unde îşi vizitează aparţinătorii.