|luni, noiembrie 28, 2022
Sunteti aici: Home » Timp liber » Baile de fan, leac pentru celulita, dureri articulare si infectii respiratorii
  • Urmareste-ne!

Baile de fan, leac pentru celulita, dureri articulare si infectii respiratorii 

Baile cu fan ca metoda terapeutica au fost mentionate pentru prima data in 1876.baie_de_fan
E vorba de un pat de fan, in care pacientul se scufunda pana la gat si se acopera cu o patura.
Patul este amenajat intr-o cada de lemn, incalzita cu pietre incinse peste care s-a presarat sare.

Aerul cald care actioneaza asupra numeroaselor plante din fan provoaca eliminarea uleiurilor volatile din acestea, printr-un efect similar celui din aromaterapie. Vaporii patrund in pielea pacientului, dar sunt si inhalati.

Procedura dureaza intre 30 de minute si o ora. Efectele se vor observa dupa doua saptamani: detoxifierea organismului si relaxarea generala, tratarea reumatismelor, a afectiunilor aparatului respirator, a insomniilor, a starilor deanxietate si a surmenajului.

Mai simplu, baia uscata de fan se poate realiza si prin acoperirea corpului cu fanul cosit de maximum 2-3 zile. Acest tratament este indicat si in tensiuni muscularecelulita, inflamatii ale membrelor inferioare. A dat rezultate si in paralizii si insomnie. Baile uscate de flori de fan reduc inflamatiile articulatiilor, stimuleaza imunitatea generala, decongestioneaza caile respiratorii.

Pensiunile specializate in terapia cu fan ofera astfel de cazi speciale si odai cu fan. In Germania si Austria sunt zeci de asa-zise „hoteluri de fan” – sunt de fapt niste hambare ale unor ferme unde doritorii se pot odihni in fan. In Romania, mai multi sateni din satul Chiojdu – la 80 de km de Buzau si-au deschis pensiuni care promoveaza terapia cu fan. Aici doritorii gasesc odai speciale in care locul covoarelor este luat de fan, iar pernele si saltele sunt umplute cu plante din fanete.

Adauga un comentariu