|sâmbătă, iulie 31, 2021
Sunteti aici: Home » Externe » Băieţel de 14 ani, EXECUTAT în 1944 pentru crimă. Ce s-a întâmplat 70 de ani mai târziu este INCREDIBIL (VIDEO)
  • Urmareste-ne!

Băieţel de 14 ani, EXECUTAT în 1944 pentru crimă. Ce s-a întâmplat 70 de ani mai târziu este INCREDIBIL (VIDEO) 

George Stinney Jr., un băiețel de culoare de doar 14 ani, a fost executat în 1944,baietel-de-14-ani-executat-in-1944-pentru-crima-ce-s-a-intamplat-70-de-ani-mai-tarziu-este-incredibil-video în Carolina de Sud, pentru că ar fi ucis două fetițe albe. Stinney a fost cea mai tânără persoană care a fost vreodată executată în SUA, fiind găsit vinovat în urma unui proces ce s-a desfășurat într-o singura zi, scrie Metro.

George Stinney Jr. a fost condamnat pentru uciderea lui Mary Emma Thames, 7 ani, și Betty June Binnicker, 11 ani, în Carolina de Sud. Cele două fete, bătute cu o rangă, au fost găsite moarte în spatele unei biserici.

Acestuia i-a fost refuzat dreptul la recurs, iar activiștii pentru drepturile omului au declarat că nu a existat vreo dovadă fizică care să-l lege pe Stinney de copilele de 7 și respectiv 11 ani.

Băiatul a fost găsit vinovat de jurați, numai persoane albe, după o deliberare de numai zece minute, George fiind executat în mai puțin de trei luni de la asasinate.

În ultimii, o echipă întreagă de avocați s-a zbătut pentru ca dosarul să fie redeschis, convinși că mărturisirile de acum 70 de ani, ale lui George Stinney, cum că le-ar fi bătut pe fetițe cu o rangă, au fost obținute prin constrângere. Iar lupta apărătorilor nu a fost în zadar.

Citeste mai departe