|marți, iunie 15, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » AU ÎNCEPUT PROBELE SCRISE LA BAC
  • Urmareste-ne!

AU ÎNCEPUT PROBELE SCRISE LA BAC 

Azi, 1 iulie, s-a desfășurat prima probă scrisă
a examenului de bacalaureat, proba E)a) – Limba
și literatura română. Pentru susținerea acestei
probe s-au înscris 2559 de candidaţi,
din care s-au prezentat  2434 (95,12%).
Au fost două cazuri speciale din motive medicale, pentru care comisia județeană de bacalaureat a solicitat subiect de rezervă, unul de la centrul de examen Colegiul Național ”Ioan Slavici” Satu Mare și unul de la centrul de examen Colegiul Tehnic ”Elisa Zamfirescu” Satu Mare. Nu au fost elevi eliminați din examen.

Mâine, 2 iulie 2012, se desfășoară proba E)b) la limba și literatura maternă și proba scrisă la disciplina nonlingvistică studiată în limba franceză, pentru obținerea de către elevii de la Colegiul Național ”Doamna Stanca” Satu Mare care au frecventat secţia bilingvă francofonă, a  menţiunii speciale  „secţie bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat. Aceste lucrări se vor corecta în centrul zonal de evaluare de la Cluj Napoca.

Pentru obţinerea  menţiunii speciale “secţie bilingvă francofonă”  pe diploma de bacalaureat, elevii din secţiile bilingve francofone trebuie să susţină şi să promoveze următoarele probe specifice:

 

–         Proba anticipată,  centrată pe Modulul de Învăţământ Pluridisciplinar Bilingv, susţinută la sfârșitul clasei a XI-a.

–         Proba de evaluare a competenţelor  lingvistice în limba franceză, susţinută la sfârșitul clasei a XII-a.

–         Proba scrisă la disciplina non lingvistică studiată în limba franceză, susţinută  la sfârșitul clasei a XII-a.