|joi, septembrie 21, 2023
Sunteti aici: Home » Locale » Aproape 1.900 de garaje ilegale vor fi demolate
  • Urmareste-ne!

Aproape 1.900 de garaje ilegale vor fi demolate 

Acţiunea de demolare a garajelor ilegale a demarat ieri (n.r. luni) cu lipirea primelorAproape 1.900 de garaje ilegale vor fi demolate somaţii pentru proprietarii acestora. În total, vor fi demolate aproape 1.900 de garaje din cartierele Carpaţi I, Carpaţi II, Micro 17 şi Micro 15. În locul acestora vor fi amenajate peste 5.000 de locuri de parcare.

Prima somaţie
Reprezentanţii Primăriei Satu Mare au lipit, ieri, pe uşile garajelor constuite ilegal, primele somaţii pentru ca proprietarii să le demoleze. Potrivit city-managerului Dan Băbuţ, aceştia vor avea la dispoziţiei 15 zile pentru demolare, după care, pe cele rămase încă în picioare, vor mai fi lipite somaţii de demolare prin data de 16-17 februarie. Dacă până la finalul lunii februarie proprietarii nu le vor demola, acest lucru va fi făcut de reprezentanţii Primăriei. În schimb, proprietarii de garaje vor primi acasă factura pentru aceste lucrări care, împreună cu amenda, se va ridica la circa 2.000 de lei. „Este mult mai bine pentru proprietari să şi le demoleze singuri. Este mult mai puţin costisitor şi rămân şi cu materialele rezultate în urma acestei acţiuni. În cazul în care le demolăm noi, trebuie să plătească atât contravaloarea lucrării cât şi amenda, şi rămân şi fără aceste materiale”, a precizat Dan Băbuţ.

Potrivit city-managerului, în perioada următoare vor fi demolate 1.879 de garaje ilegale, care ocupă peste 37.000 de metri pătraţi. Cele mai multe garaje, aproape o mie, se află doar în cartierul Micro 17. „Deja sunt cetăţeni care ne-au sunat la Primărie să ne întrebe cât timp mai au la dispoziţie pentru a şi le demola. Până acum nu avem informaţii că ar fi cetăţeni care s-ar opune vehement acestui lucru”, a mai spus Băbuţ.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu