|duminică, august 1, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Antonescu: Referendumul pe tema câinilor, JENANT. În altă ţară am fi asistat la demisii, a primarului în primul rând
  • Urmareste-ne!

Antonescu: Referendumul pe tema câinilor, JENANT. În altă ţară am fi asistat la demisii, a primarului în primul rând 

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, susţine
că referendumul pe tema câinilor fără stăpân,
care va avea loc pe 6 octombrie, este „inutil,
chiar jenant”.
„Sorin Oprescu este primar general datorită votului bucureştenilor, USL i-a acordat o susţinere politică, după părerea mea, nici decisivă. Oricum, ca primar independent mai avea un mandat în spate. Eu sunt de acord că într-o altă ţară am fi asistat la demisii, a primarului în primul rând. Sunt absolut de acord. Dar într-o altă ţară, din nenorocire, dacă un om este muşcat şi băgat în spital de un câine vagabond, aia este o ştire şi un scandal. Noi am ajuns să moară copii şi nu este primul caz. Eu cred că nu are rost, dar nu pot împiedica o asemenea decizie, pentru că este o decizie a CGMB. Dar nu are rost. Referendumul nu poate bate legea, este inutil, ce să mai discutăm, chiar este jenant”, a declarat Antonescu duminică seară la Digi 24.

Potrivit acestuia, organizarea unui referendum duce la cheltuieli inutile, întrucât în cazul în care Parlamentul adoptă legea privind câinii fără stăpân, consultarea bucureştenilor devine inutilă.

„Eu cred că în legătură cu eutanasierea părerile bucureştenilor, ca şi ale românilor, părerile sunt împărţite. Eu cred că în legătură cu o chestiune părerile bucureştenilor nu sunt împărţite: cadrul legal avem şi nu trebuie niciun referendum. Nu este normal într-o ţară care se pretinde civilizată să umble câini fără stăpân pe stradă şi să fii în pericol să fii muşcat, ba chiar omorât, cum am ajuns în această situaţie. Nu îmi trebuie niciun referendum pentru asta. Legea, că este vorba de eutanasiere în formula legii sau că este o altă chestiune – problema este prinderea acestor câini, strângerea lor de pe străzi şi mai departe este o chestiune care nu mai ţine de referendum, mai departe este de văzut ce s-a făcut în ani de zile, nu doar de domnul Oprescu, şi de ceilalţi. Şi dacă mergi pe formula eutanasierii, formulă pe care, cu durere în suflet, nu ar fi trebuit să ajungem să mergem pe ea, dar nu cred că mai avem acum altă soluţie, tot trebuie să îi strângi şi să îi duci undeva să îi eutanasiezi, pentru că nu mergi cu mitraliera pe stradă şi tragi unde vezi un câine”, a afirmat preşedintele Senatului.

Citeste mai departe