|luni, iunie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » Ameninţări cu moartea la audienţele Prefecturii
  • Urmareste-ne!

Ameninţări cu moartea la audienţele Prefecturii 

Ioan Fuşle, un pensionar din Lechinţa, comuna Călineşti-Oaş, a solicitat sprijinulAmeninţări-cu-moartea-la-audienţele-Prefecturii prefectului Eugeniu Avram într-un conflict pe care îl are cu o femeie din aceeaşi localitate. Ioan Fuşle susţine că femeia şi soţul acesteia sunt deosebit de violenţi, fiind ameninţat chiar şi cu moartea.

Bătrânul a declarat răspicat în faţa prefectului Avram că dacă poliţiştii nu vor interveni în disputa dintre cele două părţi va recurge la acte de violenţă extremă. Prefectul Avram i-a spus lui Ioan Fuşle că instituţia pe care o reprezintă va face tot posibilul pentru a nu se ajunge la astfel de fapte reprobabile, condamnând ferm orice posibil act de violenţă.

Istoria unui conflict
Ioan Fuşle susţine că o familie din satul Lechinţa îl terorizează de ani de zile. Acesta are un teren de 35 de ari la o distanţă de circa 400 de metri de terenul celeilalte familii, persoane care l-ar ameninţa în formă continuată atât pe el, cât şi pe zilierii angajaţi de acesta. Pentru a nu recurge la acte de violenţă, Ioan Fuşle a declarat că a solicitat sprijinul autorităţilor, doar că acestea ar fi oferit un răspuns negativ.

Pentru a clarifica situaţia, prefectul Eugeniu Avram a luat legătura cu organele judiciare din zonă, reuşind să facă lumină în acest caz. Astfel, se pare că plângerea lui Ioan Fuşle nu a fost acceptată din cauza unui viciu de formă. Mai exact, pentru că nu a prezentat date privind delimitarea terenului. „Procurorul a respins plângerea dumneavoastră pentru că trebuie să aveţi o expertiză tehnică din partea unui topograf. Pentru că noul cod prevede îngrădire, grăniţuire, terenul trebuie să fie bine marcat. Iar atunci aţi avea câştig de cauză în instanţă”, i-a spus prefectul Avram, îndemnându-l pe Ioan Fuşle să apeleze la un inginer topograf pentru a-şi delimita terenul. Mai mult, prefectul Avram a spus că poliţia a început urmărirea penală pentru tulburare în posesie împotriva familiei cu tendinţe violente.

Violenţa, ultima soluţie pentru Ioan Fuşle
Supărat pe ceea ce consideră o lipsă de acţiune a autorităţilor, coroborat cu actele de violenţă ale vecinilor de parcelă, Ioan Fuşle susţine că va recurge la gesturi extreme. „Am tocmit doi oameni să îmi lucreze pământul, iar femeia asta a aruncat după ei cu pământ, cu tot ceea ce a avut la îndemână. Dacă eram eu acolo băgam furca în ea, o aruncam în bâlii şi îi dădeam foc. Cum i-a dat foc la mă-sa cu paie în pat”, sună declaraţia lui Ioan Fuşle.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu