|luni, iunie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Alina Bica, dusă în instanţă cu propunere de arest la domiciliu
  • Urmareste-ne!

Alina Bica, dusă în instanţă cu propunere de arest la domiciliu 

Alina Bica, procuror şef al DIICOT, va fi dusă azi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,alina-bica-dusa-in-instanta-cu-propunere-de-arest-la-domiciliu după ce CSM a încuviinţat cererea DNA de arestare la domiciliu a acesteia, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, în legătură cu retrocedarea unui teren pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

De asemenea, în instanţă vor fi duse cu propunere de arestare preventivă şi alte persoane reţinute joi de DNA, respectiv Emil Nuţiu, expert evaluator; Lăcrimioara Alexandru şi Dragoş Bogdan, membri ai aceleiaşi comisii din cadrul ANRP.

În acelaşi dosar, mai sunt cercetaţi penal deputatul UDMR Marko Attila, pentru abuz în serviciu, şi omul de afaceri Stelian Gheorghe, în cazul celui din urmă fiind impusă măsura controlului judiciar.

Alina Bica a fost reţinută joi seara de procurorii DIICOT, fiind acuzată de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

‘Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20.11.2014, a inculpatei Alina Bica, membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit’, se arată într-un comunicat al DNA.

DNA susţine că, prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului român un prejudiciu în valoare de peste 263,3 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro, reprezentând supraevaluarea, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase’.

Procurorii anticorupţie s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în legătura cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafaţa de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, sector 2.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu