|sâmbătă, octombrie 1, 2022
Sunteti aici: Home » Noutati » ALERTĂ MAJORĂ de securitate: Viruşii de Android, distribuiţi „la pachet”!
  • Urmareste-ne!

ALERTĂ MAJORĂ de securitate: Viruşii de Android, distribuiţi „la pachet”! 

Sistemul de operare Android domină,
pe piaţa telecom, atât în ceea ce priveşte vânzările
smartphone, cât şi la alertele de securitate.
Peste 90% din programele malware sunt destinate
platformelor Android, cu toate versiunile sale
mai vechi sau noi. Smartphone-urile cu Android
domină şi în raporturile de vânzări din România.


Experţii în securitate infortmatică de la compania germană G Data Security Labs au contabilizat aproape 520.000 de noi fişiere periculoase în prima jumătate a anului. În dezvoltarea aplicaţiilor periculoase, infractorii au camuflat codurile malware pentru a face analizarea acestora mult mai dificilă şi au ascuns funcţionalităţile periculoase pe cât posibil. Altă tendinţă este creşterea folosirii kit-urilor specializate, care fac mai uşoară sustragerea de date de către infractorii neexperimentaţi. Pentru cea de-a doua jumătate a anului, G Data aşteaptă o triplare a numărului de malware-ului de Android.

Comparativ cu cea de-a doua jumătate a anului 2012, reprezintă o creştere de 180 de percente. Numărul de familii malware s-a dublat, ajungând la 454. Dintre fişierele malware secrete, troienii au avut o pondere de 86%, se arată într-un raport G Data.

Funcţiile malware din aplicaţiile manipulate sunt din ce în ce mai camuflate – atât în codul programelor, făcând analizarea acestora mai dificilă, cât şi în funcţionalitatea aplicaţiilor. Asta face mai dificilă pentru utilizatori detectarea şi ştergerea aplicaţiilor malware. Astfel, infractorii pot să-i spioneze pe utilizatori şi dispozitivele mobile ale acestora un timp mai îndelungat şi să-i exploateze în scopuri infracţionale.

Adauga un comentariu