|vineri, iulie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Noutati » Alertă la Google: ORICE telefon cu Android poate fi spart! Vezi ce păţeşti dacă eşti atacat
  • Urmareste-ne!

Alertă la Google: ORICE telefon cu Android poate fi spart! Vezi ce păţeşti dacă eşti atacat 

Că platforma software dezvoltată de Google pentru
smartphone este cea mai “fragilă” şi cea mai expusă
atacurilor cyberinformatice, nu mai e un secret.
Peste 90% din programele malware atacă SO Android,
platforma care deţine aproximativ 70% din vânzările
globale de telefoane inteligente.
Dar cum să te simţi tu, gigant Google, cînd un expert informatic anunţă că deţine cheia către întregul sistem software, indiferent de versiunea sistemului de operare (începând cu 2009 încoace). Vulnerabilitatea a fost descoperită de experţi de la firma  BlueBox iar accesul nestingherit permite atacatorului să fure informaţii din terminal, să trimită orice mesaj şi chiar să asculte convorbirile telefonice ale posesorului de drept. Contactaţi de cei de la BBC News, oficialii Google nu au dorit să comenteze subiectul.

Potrivit un reprezentant  BlueBox, vulnerabilitatea descoperită provine de la modul în care sistemul Android administrează verificările de criptare de la programele instalate pe terminal. Experţii BlueBox au descoperit modalitatea de a înşela modul în care Android verifică aceste semnături, astfel că anumite modificări răuintenţionate la aplicaţii sunt neobservate.

Citeste mai departe