|vineri, iulie 19, 2024
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Ai probleme cu moliile? Iata cum scapi de ele definitiv!
  • Urmareste-ne!

Ai probleme cu moliile? Iata cum scapi de ele definitiv! 

Moliile ne pot da serioase batai de cap. Pe langa faptul ca apar atunci cand te asteptis560x316_a11_imgg mai putin, sunt o reala paguba la casa omului daca ajung in dulap. Iata cateva solutii eficiente pentru a scapa de ele definitiv.

Moliile reprezinta unele dintre cele mai periculoase insecte pantru ca distrug foarte repede tot ceea ce inseamna material textil, de la haine, pana la scaune, fotolii, canapele, paturi si lenjerii Mai mult decat atat, exista si molii care ataca alimentele, acestea dezvoltandu-se cu precadere in camara sau in dulapuri. Cum ajung moliile in casa? De cele mai multe ori prin intermediul alimentelor uscate, sau al hainelor contaminate cu larve.

Exista solutii chimice care te ajuta sa scapi de molii, dar aceste vin la pachet cu toate inconfenientele chimicalelor. ca alternativa ca sa scapi de molii exista si solutii naturale. Pe langa solutiile chimice sau naturale o buna cale de a preveni atacul moliilor si o cale prin care scapi de molii este sa mentii ordinea si curatenia in camara si in dulapuri.

Aeriseste de doua ori pe an hainele de blana, iar in zilele foarte geroase falsa hainele de blana la aer cel putin 24 de ore. In felul acesta posibilele larve mor.

Nu te baza pe faptul ca nu vezi moliile. De cele mai multe ori vei constata prezenta lor cand vei descoperi daunele produse de acestea. In strategia care te ajuta sa scapi de molii primul pas este aspirarea atenta a tuturor locurilor in care acestea se afla sau s-ar putea afla.

Scoateti hainele din dulapul de haine si alimentele din camara si aspirati foarte bine si aceste locuri. Sifonierul si camara pot fi sterse cu o solutie de apa si clor pentru a elimina larvele.

Tot pentru a elimina larvele, insa de aceasta data de pe hainele infestate, acestea vor fi puse intr-un sac si vor fi introduse in congelator pentru cel putin 3 zile. Hainele trebuie tinute la cel putin -10 grade Celsius. Hainele se scutura foarte bine, iar cele care pot fi spalate se spala.

Citeste si: Iata cum poti sa reduci riscul de cancer la san! 

Pentru a elimina moliile este bine sa ai un control maxim asupra umiditatii din locuinta. Ca si in cazul tantarilor, zonele umede reprezinta mediul propice pentu dezvoltarea acestor insecte daunatoare. Incercati sa reduceti pe cat posibil umiditatea din locuinta.

Plantele aromatice reprezinta o adevarata cale de eliminare a moliilor. Asezati in dulapul de haine saculeti cu lavanda, menta, cimbru, cuisoare si scortisoara. Acestea, pe langa faptul ca vor oferi un parfum placut hainelor dumneavoastra, vor tine moliile la distanta. Poti amesteca aceste mirodenii si plante aromate. Saculetii trebuie schimbati la fiecare trei luni pentru ca isi pierd eficienta. Sursa: casa-gradina.ro

 

Adauga un comentariu