|joi, septembrie 21, 2023
Sunteti aici: Home » LifeStyle » Ai parul plin de matreata? Iata cateva solutii eficiente
  • Urmareste-ne!

Ai parul plin de matreata? Iata cateva solutii eficiente 

In majoritatea cazurilor, matreata tradeaza de fapt existenta Dermatitei seboreice, o afectiune care nu “trece”, ci poate fi doar tinuta sub control si atenuata printr-o serie de masuri ce vizeaza reducerea seboreei, intrucat “ciupercile” matretii se simt extrem de bine in mediul seboreic. Cauza seboreiieste complexa: hormonala, alimentatie, genetica.
Masurile igienice clasice includ masuri ce limiteaza seboreea tenului si scalpului, de la clasicul sapun cu sulf pentru fata, pana la produsele moderne. Schimbarea alimentatiei presupune reducerea cantitatii de gluten, carnea, prajelile, grasimile animale, mezelurile, unii carbohidrati, precum dulciurile concentrate si glucidele rafinate.
Tratamentul medicamentos presupune faze de atac si intretinere ulterioara. La inceput se pot recomanda creme pe baza de corticoizi in primele 7 zile, apoi sampon medicinal folosit de 4 ori pe saptamana, timp de 1 luna.
Pentru intretinere vi se va recomanda un sampon medicinal pe care il veti folosi 6 luni. Samponarea trebuie facuta bine, prin masare, apoi se sta cu spuma pe fata si scalp pina la 5 minute pentru ca substanta activa sa intre in piele. Se clateste bine, apoi se tamponeaza fata cu prosopul uscat, si extrem de important, nu se sterge!

Adauga un comentariu