|vineri, decembrie 1, 2023
Sunteti aici: Home » Interne » Acuzaţii de TERORISM după declaraţiile liderilor UDMR, la Târgu Mureş. DIICOT a început URMĂRIREA PENALĂ pentru ameninţare
  • Urmareste-ne!

Acuzaţii de TERORISM după declaraţiile liderilor UDMR, la Târgu Mureş. DIICOT a început URMĂRIREA PENALĂ pentru ameninţare 

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală ‘in rem’ pentru ameninţare,acuzatii-de-terorism-dupa-declaratiile-liderilor-udmr-la-targu-mures-diicot-a-inceput-urmarirea-penala-pentru-amenintare în urma declaraţiilor făcute în şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al Uniunii Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureş.

‘Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus la data de 15 decembrie, în temeiul art. 305 alin. 1 şi 2, începerea urmăririi penale ‘in rem’ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare prev. de art. 206 Cp săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/ 2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului’, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În comunicat se precizează că procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe 13 decembrie 2014 de la tribuna CRU al UDMR de la Târgu Mureş au fost făcute ‘declaraţii susceptibile de a întruni elementele infracţiunii prevăzute de art. 206 Cp săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/ 2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului’.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu