|joi, septembrie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PE LINIA ORDINII PUBLICE
  • Urmareste-ne!

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PE LINIA ORDINII PUBLICE 

Luni, 17 iunie a.c., poliţiştii sătmăreni au derulat
acţiuni menite a preveni accidentele grave
de circulaţie, precum şi evenimentele ce ar
putea perturba liniştea şi ordinea publică. 

Pe linie rutieră, poliţiştii au sancţionat încălcările normelor legale în domeniu, aplicând peste 200 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare a depăşit suma de 12.000 lei. Fătă permisele de conducere au rămas doi şoferi ce au depăşit cu peste 50 km/oră limita de viteză legal admisă sau au efectuat depăşiri neregulamentare.
Tot ieri, poliţiştii Biroului Rutier au verificat dacă sătmărenii respectă prevederile legate de obligativitatea utilizării centurii de siguranţă. Dintre cei 52 de conducători auto opriţi pentru control, s-a constatat că 28 au încălcat aceste reglementări, poliţiştii aplicând amenzi în aceste cazuri.

O altă categorie de acţiuni au fost derulate de patrulele de siguranţă publică şi au vizat sancţionarea tuturor acelor comportamente ce contravin normelor de convieţuire socială sau liniştii şi ordinii publice. Poliţiştii au intervenit pentru aplanarea unor conflicte şi au aplicat, numai pe raza municipiului Satu Mare,  amenzi în valoare de aproape 14.000 lei, urmărind în mod prioritar combaterea prostituţiei şi a cerşetoriei, mai ales în zona centrală a oraşului.
Poliţiştii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Biroului de Ordine Publică au efectuat luni controale la sediul mai multor societăţi comerciale, context în care s-a urmărit modul în care sunt respectate normele legale privind paza şi protecţia bunurilor. Poliţiştii au verificat dacă unităţile economice au luat măsuri de asigurare a bunurilor şi valorilor prin apelarea la personal de pază atestat profesional ori prin montarea unor mijloace tehnice de alarmare împotriva efracţiei sau camere de supraveghere video.
În mod curent poliţiştii de ordine publică efectuează asemenea controale, mare parte din infracţiunile de furt putând fi prevenite chiar de proprietari printr-o asigurare temeinică a bunurilor şi valorilor deţinute.