|vineri, iulie 19, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » ACŢIUNEA BLOCADA
  • Urmareste-ne!

ACŢIUNEA BLOCADA 

În perioada 3-5 septembrie a.c., în judeţul Satu Mare şi în celelalte judeţele limitrofe frontierei Politia-Romanacu statele non-UE,se desfăşoară acţiunea „Blocada” în cadrul căreia poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, poliţie transporturi, operaţiuni speciale, criminalitate organizată, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase ale sunt la datorie, pentru menţinerea unui climat de linişte publică.

           În ultimele 2 zile pe raza judeţului Satu Mare au fost constatate 36 de infracţiuni şi s-au aplicat peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale, iar ca măsuri complementare, au fost confiscate aproximativ 27.000 de ţigări , 11 de arme şi 40 de bucăţi muniţie.

Din cele 36 de infracţiuni constatate , 10 sunt de natură judiciară, 13 de natură economico-financiare, 9 la regimul armelor şi muniţiilor, 3 la regimul circulaţiei rutiere, de asemenea au fost instituite 53 de filtre rutiere pe raza judeţului.

 

     Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 109 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 47 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 920 ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (dintre care 6 pentru consum de alcool şi 313 pentru încălcarea regimului legal de viteză). Totodată, au fost reţinute 18 de permise de conducere şi retrase 11 certificate de înmatriculare.

În activităţilor desfăşurate în cadrul acţiunii „Blocada” alături de poliţiştii rutieri sătmăreni au participat şi 10 poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Bihor.

În continuare vom descrie câteva cazuri concrete constatate în cadrul acţiunilor întreprinse:

 

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii din Tăşnad au identificat o femeie în vârstă de 44 de ani în timp ce oferea spre vânzare şi a comercializare de la domiciliul său un număr de 22 (douăzecişidouă) pachete de ţigări a câte 20 fire fiecare, marca JIN-LING care aveau aplicate timbru duty-free only.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au depistat pe Mihaly F. , de 36 de ani, în Piaţa de Alimente „Someş” din municipiul Satu Mare având asupra sa cantitatea de 800 fire ţigarete de provenienţă Ucraina. De asemenea oamenii legii au depistat un bărbat din Odoreu, care deţinea şi comercializa în incinta unui local cantitatea de 1640 ţigarete de provenienţă Ucraina.

La data de 04.09.2014 la ora 10.20, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale l-au depistat pe numitul Gheorghe L., de 43 de ani, în incinta Piaţa de alimente nr. 1 Satu Mare în timp ce deţinea si comercializa 359 pachete ţigări de provenienţă duty free şi Ucraina.

Întreaga cantitate de ţigarete descoperită a fost ridicată în vederea confiscării . iar persoanele implicate sunt cercetate în stare de libertate.

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii fapte asimilate infracţiunii de contrabandă faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 3, din Legea nr. 86/2006, modificată prin O.U.G nr. 54/2010.

Tot poliţiştii de investigarea fraudelor împreună cu poliţiştii rutieri din Livada au identificat în trafic, pe raza localităţii Drăguşeni, judeţul Satu Mare,un bărbat din Turţ, în vârstă de 49 de ani, în timp ce transporta cantitatea de 420 litri, lichid de culoare transparentă cu miros de alcool. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea expertizării. Susnumitul este cercetat în stare de libertate.

Oamenii legii efectuând verificări pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de alcool peste limita legală.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat pe Ioan P. de 55 ani, care nu a depus la un armurier autorizat armele şi muniţia pe care le deţinea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de port armă , permis de armă care era expirat de la data de 13.10.2013. În cauză s-a ridicat un pistol cu proiectile de caucic marca Walther , cantitatea de 8 bucăţi proiectile cu bile de cauciuc .

Şi un sătmărean , în vârstă de 45 de ani , nu ar fi depus la un armurier autorizat armele şi muniţia pe care le deţinea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data

expirării valabilităţii permisului de port armă , permis de armă care a expirat la data de 15.09.2013. În acest caz s-a ridicat un pistol cu aer comprimat marca Smith ,cal.4,5 mm şi o puşcă cu aer comprimat marca Narconia , cal.5,5 mm şi totodată.

Un bărbat din localitatea Dobra a fost identificat de către poliţişti că nu ar fi depus la un armurier autorizat armele şi muniţia pe care le deţinea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de port armă . Şi în acest caz s-a ridicat în vederea expertizării o puşcă cu aer comprimat , marca Gamo 610 , cal.5,5 .

Un alt caz este cel al unui localnic din Doba, Nicolae S., care de asemenea nu ar fi depus la un armurier autorizat armele şi muniţia pe care le deţinea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de port armă . Şi de la acesta s-au ridicat o puşcă cu aer comprimat , marca Gamo , cal.6,35 mm şi o puşcă cu aer comprimat marca Gamo , cal.5,5 mm.

În toate cazurile amintite s-a dispus anularea dreptului de deţinere , port şi folosire arme şi muniţii şi se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termenul de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de arma, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 342, al.6, din Codul Penal

Poliţiştii Postului de Poliţie Cămârzana au identificat în trafic pe DJ109K , pe raza localităţii pe Teodor P. care conducea un ATV. În urma controlului efectuat s-a stabilit faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere de nici o categorie şi ATV-ul nu era înmatriculat. Acum oamenii legii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere.

Ieri poliţiştii Secţiei 3 Satu Mare au identificat pe raza localităţii Botiz, pe DN19, pe Zoltan V., care conducea autoturismul marca Volvo. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul avea montate plăcuţe cu număr de circulaţie provizoriu a căror valabilitate era expirată.

Şi în acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Poliţiştii Serviciului Rutier au depistat în trafic , pe strada Botizului din municipiu , un sătmărean, în vârstă de 41 de ani, care conducea autoturismul marca Dacia. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,43 mg/l

alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea

stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o personaă care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu