|marți, iulie 23, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » A ÎNCEPUT HRĂNIREA DE IARNĂ A PĂSĂRILOR
  • Urmareste-ne!

A ÎNCEPUT HRĂNIREA DE IARNĂ A PĂSĂRILOR 

Personalul Societății Carpatine Ardelene Satu MareA ÎNCEPUT HRĂNIREA DE IARNĂ A PĂSĂRILOR
au început hrănirea de iarnă în hrănitoarea
din Grădina Romei.

Hrănitoarea de păsări a fost inaugurată în februarie 2012, de atunci această este alimentată în continu cu diferite semințe. Hrănirea sistematică poate să ajute la mai multe specii de păsări în supraviețuirea zilelor geroase ale lunilor de iarnă.

Regularitatea în asigurarea hranei este foarte importantă, fiindcă păsările se obișnuiesc și devin dependente de această sursă de hrană. Pentru multe specii aceasta poate să fie singura sursă de hrană, deoarece stratul de zăpadă, chiar și subțire poate să acopere hrana lor. Anul trecut Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare a folosit aproximativ 70 de kg de semințe, în cea mai mare parte semințe de floarea soarelui, pentru hrănirea de iarnă.

Hrănitoarea din Grădina Romei este vizitată de numeroase specii. În mod regulat se pot observa indivizi ai speciilor: botgros (Coccothraustes coccothraustes), cinteză de iarnă (Fringilla montifringilla), cinteză (Fringilla coelebs), pițigoi albastru (Parus caeruleus), pițigoi mare (Parus major), țiclean (Sitta europaea), vrabie de casă (Passer domesticus), vrabie de câmp (Passer montanus) și florinte (Carduelis chloris).

 

Adauga un comentariu