|duminică, iunie 20, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » A început Forumul economic China-Europa. Ponta: „Regiunea noastră este ca un student tânăr şi slab plătit”
  • Urmareste-ne!

A început Forumul economic China-Europa. Ponta: „Regiunea noastră este ca un student tânăr şi slab plătit” 

UPDATE 09:55 – Premierul Victor Ponta a deschis, a-inceput-forumul-economic-china-europa-ponta-regiunea-noastra-este-ca-un-student-tanar-si-slab-platit
în această dimineaţă, la Palatul Parlamentuui,
Forumul Economic şi Comercial – Europa Centrală
şi de Est, la care participă oficiali din guvernele
a 17 ţări şi peste 1.500 de oameni de afaceri.
„Mai mult de 300 de oameni de de afaceri chinezi au venit în România. China are nevoie de un partener puternic pe scena mondială, de o Europă puternică. Distanţa dintre noi şi China este doar geografică, prietenia dintre statele noastre ne apropie foarte mult. Regiunea noastră este ca un student tânăr şi slab plătit, dar ambiţios şi dornic să muncească. Europa poate fi puternică doar dacă toate țările se dezvoltă din punct de vedere economic suficient de rapid pentru a crește standardele de trai, infrastructura și serviciile sociale”, a declarat Ponta la deschiderea forumului ECE – China.
………………………………

Astăzi are loc la Bucureşti cea de-a doua reuniune la nivel de prim-miniștri din Europa Centrală și de Est și China. La reuniune, alături de premierul Victor Ponta și de omologul său chinez, Li Keqiang, care efectuează o vizită oficială în țara noastră, vor participa șefii de guvern ai Albaniei, Bosniei-Herțegovina, Bulgariei, Cehiei, Croației, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei, Ungariei și ministrul de externe al Letoniei.

Citeste mai departe