|duminică, septembrie 26, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » A condus deşi consumase băuturi alcoolice
  • Urmareste-ne!

A condus deşi consumase băuturi alcoolice 

Oamenii legii au depistat în trafic pe strada Jubileului, ETilotestautoturismul marca Audi, la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 28 de ani. din municipiul Satu Mare

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Florin G. este cercetat în stare de libertate.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.


 

În cadrul acţiunilor desfăşurate  miercuri    pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere  , 4 conducători auto au rămas fără permise de conducere. Acestea au fost reţinute pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere şi accidente cu pagube materiale. De asemnea au fost  aplicate  158 contravenţii  în valoare de 16700 lei.