|sâmbătă, iulie 24, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » 85 DE BICICLIŞTI PENTRU O LUME FĂRĂ MAŞINI
  • Urmareste-ne!

85 DE BICICLIŞTI PENTRU O LUME FĂRĂ MAŞINI 

85 au participat la evenimentul Ziua Internațională
„Fără Mașini” în Ariile Protejate „Râul Tur”,
din data de 21 septembrie, organizat de Societatea
Carpatină Ardeleană – Satu Mare.
Din observațiile organizatorilor reiese că cea de-a șasea ediție a Zilei Internaţionale „Fără Maşini” din an în an devine tot mai populară. Între participanţi apar feţe bine cunoscute, dar cercul participanţilor se lărgește şi cu persoane noi. Evenimentul pune în mişcare toate categoriile de vârstă, astfel devenind un program ideal pentru întreaga familie.

Evenimentul urmărește mai multe obiective. În primul rând se dorește promovarea ideii de a folosi metode de circulație prietenoase naturii, cu care putem proteja mediul înconjurător, iar în al doilea rând prezentarea valorilor naturale și a curiozităților Ariilor Protejate „Râul Tur”.

La eveniment au fost prezenți și susținătorii mișcării „Salvați Roșia Montana!”. Pe mai multe biciclete au apărut pancarte, care îndeamnă la salvarea zonei Roșia Montana. Pe scurt au fost prezentate pentru participanții evenimentului informațiile și pericolele legate cu deschiderea minei din Roșia Montana.

Pe malul Turului participanții au putut alege din multe programe distractive şi educative. Au putut studia expoziția despre Ariile Protejate „Râul Tur”, au putut participa la observarea păsărilor din zona heleșteelor din Bercu Nou. În această perioadă mai multe specii de păsări migratoare pot fi observate în preajma heleșteelor.

Copiii au fost așteptați la fața locului cu numeroase jocuri și activități educative. Competiția de abilități cicliste și jocurile de cunoaștere a mediului au fost populare în rândul copiilor. Participanții au apreciat și gulaşul oferit de organizatori.

Concluzionând, putem afirma că evenimentul a fost privit cu apreciere şi interes, oferind atât distracție, cât și conștientizarea participanților. Organizatorii doresc să continuie tradiția, astfel cei care nu au putut participa anul acesta, vor avea ocazia anul viitor.