|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Externe » 80 de nord-coreeni, executaţi public, după ce au urmărit emisiuni din Coreea de Sud
  • Urmareste-ne!

80 de nord-coreeni, executaţi public, după ce au urmărit emisiuni din Coreea de Sud 

De la începutul lunii noiembrie, 80 de persoane 80-de-nord-coreeni-executati-public-dupa-ce-au-urmarit-emisiuni-din-coreea-de-sud-
au fost executate public în Coreea de Nord,
după ce au fost acuzate că au urmărit emisiuni
ale televiziunii sud-coreene, transmite Mediafax.
JoongAng Ilbo, un cotidian conservator, nu citează decât o singură sursă anonimă, dar cel puţin un grup de transfugi nord-coreeni ajunşi în Coreea de Sud a declarat că a primit informaţii care confirmă articolul cotidianului.

Execuţiile au avut loc la 3 noiembrie, în şapte oraşe din ţară, afirmă această sursă descrisă drept „familiară” cu afacerile interne ale Coreei de Nord, unde a fost recent.

În oraşul portuar Wonsan (est), autorităţile au reunit 10.000 de persoane pe un stadion pentru a asista la execuţia prin împuşcare a opt condamnaţi, potrivit acestei surse care citează un martor ocular.

Cei mai mulţi dintre condamnaţi au fost executaţi pentru că au urmărit emisiuni televizate sud-coreene, introduse clandestin pe DVD-uri sau stick-uri de memorie. Alţii au fost acuzaţi de prostituţie.

Daily-NK, un site de ştiri administrat de transfugi nord-coreeni şi care dispune de o reţea de surse în Coreea de Nord, a declarat că nu are informaţii în legătură cu acest subiect. Un alt site, administrat tot de refugiaţi, North Korea Intellectual Solidarity, subliniază că mai multe surse l-au informat, în urmă cu câteva luni, despre un viitor val de execuţii publice.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu