|duminică, septembrie 26, 2021
Sunteti aici: Home » Timp liber » 3 motive bune ca sa bei whiskey
  • Urmareste-ne!

3 motive bune ca sa bei whiskey 

Atata timp cat este consumat cu masura, un paharel
de alcool nu face rau. O spun multe studii
in cazul vinului si am descoperit ca si bauturile
cu mai multe grade pot avea efecte benefice asupra
organismului. Uite care sunt acestea in cazul uneia
dintre cele mai iubite tarii din lume.

Whiskey-ul are mai multi antioxidanti decat vinul

La o conferinta medicala tinuta la Glasgow, in 2005, cativa specialisti au sustinut ca whiskey-ul are aceste efecte benefice. Cu conditia sa fie un whiskey dintr-un singur malt, acela de orz. Explicatia este ca acest tip de whiskey are mai mult acid elagic decat vinul rosu. Acest acid este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante care incetinesc sau previn oxidarea celulelor si a tesuturilor.
Whiskey-ul reduce riscul aparitiei atacului cerebral

Conditia esentiala este sa fie consumat cu moderatie, pentru ca orice tip de alcool baut in cantitati decente are si beneficii. Specialistii in medicina de la Universitatea Harvard spun ca in peste 100 de studii s-a dovedit ca alcoolul consumat cu moderatie poate reduce riscul aparitiei atacului cerebral, atacului de cord si altor boli cardiovasculate.
Whiskey-ul reduce riscul aparitiei bolilor de inima

Din aceeasi categorie de efecte bune face parte si acesta, demostrat de un studiu facut in 1998 de Insititutul de Cercetare din Aberdeen. Studiul a aratat ca un shot mare de whiskey poate proteja impotriva bolilor de inima prin cresterea nivelului de antioxidanti din organism.