|sâmbătă, iulie 24, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » VESTE BUNĂ pentru românii care sunt părinţi. Ce iniţiativă legislativă vizează ziua de 15 septembrie
  • Urmareste-ne!

VESTE BUNĂ pentru românii care sunt părinţi. Ce iniţiativă legislativă vizează ziua de 15 septembrie 

Un parlamentar dorește ca ziua de 15 septembrie
să fie declarată zi liberă, însă doar părinți,
pentru ca aceştia să-şi poată însoți copiii la
festivitățile de începere a noului an școlar.

Inițiativa legislativă înaintată de către senatorul PPDD, Constantin Popa, propune încă o zi liberă, 15 septembrie, pentru părinții din sistemul bugetar sau privat, pentru fi alături de copii în prima zi de școală.

„Este o zi foarte importantă în viaţa copilor, deschiderea anului şcolar, fie că sunt boboci, fie că sunt în clasele mai mari. Emoţiile sunt aproape aceleaşi pentru copii şi pentru părinţi, iar eu consider că, cei din urmă trebuie să fie lângă odoarele lor în acele momente. Există foarte multe cazuri, în care, unii părinţi sunt nevoiţi să se învoiască sau să îşi ia concediu fără plată, sau mai rău, alţii sunt sancţionaţi de angajatori că întârzie la muncă. Cred că, toţi părinţii ar trebui să fie liberi în această zi, pentru ca să fie lângă copii lor. Dacă guvernanţii nu au dorit să dea nici măcar un leu la alocaţia copiilor, atunci, ca o mică recompensă, să dea liber părinţilor în această zi”, a declarat senatorul Constantin Popa, potrivit realitatea.net.

Citeste mai departe