|duminică, iunie 26, 2022
Sunteti aici: Home » Locale » UTILAJ DE 11.000 EURO OPRIT LA PETEA
  • Urmareste-ne!

UTILAJ DE 11.000 EURO OPRIT LA PETEA 

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Petea, I.T.P.F.
Sighetu Marmaţiei, au depistat şi indisponibilizat,
un utilaj industrial, în valoare de peste 11.000 de euro,
care avea seria de şasiu şi plăcuţa
de identificare falsificate.

 
Marţi, 25 iunie a.c., în jurul orei 13.00, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, în PTF Petea, cetăţeanul român Gheorghe C. de 46 de ani, din judeţul Arad, conducând o autoutilitară marca Scania, care tracta semiremorca marca Schmitz cu numere de înmatriculare specifice Italiei.
La controlul de frontieră, s-a constatat faptul că în semiremorcă, cetăţeanul român transporta un utilaj industrial marca Fdi Sambron.
În urma unor verificări specifice a rezultat că seria de şasiu, precum şi plăcuţa de identificare prezintă urme de falsificare, care constau în modificări mecanice efectuate prin lovire.

Bărbatul a prezentat poliţiştilor de frontieră un document din care reiese că utilajul în cauză aparţine unei societăţi comerciale din Italia şi a declarat lucrătorilor noştri că nu ştie nimic despre modificarea acestora.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, conform Codului Penal, iar utilajul în valoare de peste 11.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Petea în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.