|sâmbătă, iulie 24, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Ungaria va avea consulate la Oradea și Târgu Mureș
  • Urmareste-ne!

Ungaria va avea consulate la Oradea și Târgu Mureș 

Ungaria va deschide mai multe consulate în România,
Croaţia, Polonia, Canada şi Australia, potrivit unui
anunţ publicat ieri în gazeta oficială, Magyar Kozlony,
relatează MTI.
Consulate generale vor fi deschise la Osijek (Croația), Cracovia (Polonia) şi Toronto (Canada), iar consulate la Târgu Mureş, Oradea (România) și Melbourne (Australia).

Consulatul din Târgu Mureş va ține de Consulatul General din Miercurea Ciuc, iar Consulatul din Oradea de cel din Cluj-Napoca.

Guvernul condus de Viktor Orban a însărcinat Ministerul Administraţiei Publice şi Justiţiei din Ungaria să adopte unele măsuri în acest sens, relatează mediafax.ro.

Secretarul de stat de la Ministerul de Externe Zsolt Nemeth a vizitat Australia şi Noua Zeelandă în luna martie. El a apreciat că Guvernul anterior a închis o serie de reprezentanţe, inclusiv consulatele generale de la Sydney, Toronto şi Sao Paolo, în ciuda importanţei acestor centre pentru diaspora maghiară.

În prezent, în afară de Ambasada Ungariei în România, statul ungar este reprezentat pe teritoriulRomâniei prin două consulate generale (la Miercurea Ciuc și la Cluj-Napoca) și prin trei consulate onorifice (la Constanța, Iași și Timișoara).