|miercuri, septembrie 22, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » Un nou incendiu produs de un coş de fum necurăţat
  • Urmareste-ne!

Un nou incendiu produs de un coş de fum necurăţat 

Pompierii sătmăreni au fost solicitaţi să intervină aproape zilnic la incendii provocateincendiu-flacari de coşurile de fum necurăţate. Şi joi pompierii sătmăreni au intervenit la un astfel de eveniment. Astfel, în jurul orei 9.40, pompierii au fost anunţaţi despre izbucnirea unui incendiu la coşul de fum al unei case de locuit, din localitatea Gherţa Mică.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Turţ, care au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, acţionând la stingerea incendiului, în colaborare cu SVSU Gherţa Mică. Forţele Gărzii de Intervenţie au constatat că ardea coşul de fum de la acoperişul casei, cu pericol de propagare la întreg acoperişul, respectiv la casa de locuit. Cauza probabilă a incendiului a fost coşul de fum necurăţat de funingine.

Având în vederea creşterea numărului de incendii provocate de coşurile de fum necurăţate, pompierii fac o serie de recomandări. Astfel, coşurile de fum trebuie să fie stabile şi rezistente la temperaturi ridicate şi să împiedice propagarea incendiului între nivelurile unei clădiri. Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor şi se interzice racordarea focarelor alimentate cu gaze la canalele de fum care deservesc şi focare cu combustibil solid sau lichid.

Citeste mai departe