|joi, septembrie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Sport » UEFA loveşte dur în Steaua: Meciul cu Aalborg se va disputa cu porţile închise!
  • Urmareste-ne!

UEFA loveşte dur în Steaua: Meciul cu Aalborg se va disputa cu porţile închise! 

Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a decis ca partida dintreuefa-loveste-dur-in-steaua-meciul-cu-aalborg-se-va-disputa-cu-portile-inchiseSteaua Bucureşti şi formaţia daneză Aalborg BK, din prima etapa a grupei J din Europa League la fotbal, să se dispute cu porţile închise.

Decizia a fost luată în urma comportamentului rasist al unei părţi a suporterilor „roş-albaştri” la meciul retur cu Ludogoreţ Razgrad, din play-off-ul Champions League, anunţă campioana României pe site-ul său oficial.

Conform articolului 14 din Regulamentul Disciplinar al UEFA, forul european a decis ca, pe lângă pedeapsa amintită, să amendeze clubul din Ghencea cu suma de 50.000 euro, din cauza faptului că acest tip de comportament este unul care a recidivat în cazul unei părţi a fanilor Stelei. În plus, în conformitate cu articolul 16, punctul 2 din RD, Steaua a mai fost amendată cu 10.000 de euro din cauza utilizării torţelor de către unii suporteri la partida de la Sofia.

„Considerăm că este momentul ca o anumită parte a suporterilor noştri să înţeleagă faptul că lupta împotriva rasismului este principala prioritate a UEFA, care a menţionat mereu că are toleranţă zero faţă de acest tip de comportament. Clubul nostru are statut de recidivist din acest punct de vedere, acesta fiind motivul pentru care s-a aplicat cea mai drastică pedeapsă. Vă amintim faptul că la partida cu FK Aktobe de la Bucureşti, contând pentru turul III preliminar al Champions League, UEFA a decis închiderea mai multor sectoare de pe Arena Naţională, tocmai din cauza comportamentului rasist al unei părţi a suporterilor”, se arată în comunicatul clubului.

Campioana României îşi exprimă speranţa că această decizie drastică şi extrem de gravă va reprezenta „un semnal de alarmă pentru o anumită parte a suporterilor, care, prin comportamentul nepotrivit pe care l-au avut la ultimele partide din cupele europene, au făcut extrem de mult rău atât clubului, cât şi întregii suflări roş-albastre”.

Citeste mai departe