|vineri, iunie 18, 2021
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Trucuri alimentare pe care mama ta a uitat sa ti le spuna
  • Urmareste-ne!

Trucuri alimentare pe care mama ta a uitat sa ti le spuna 

Mama stie cel mai bine! Iar cand vine vorba de
bucatarie, nimic nu este mai adevarat.
Ea ti-a spus ce credea ca ai nevoie sa stii si afli,
oricum, o gramada de lucruri de la toate emisiunile
culinare cu care iti umpli timpul.
Cateodata insa se mai pierd informatii pe parcurs, asa ca ne-am gandit sa punem laolalta cateva lucruri esentiale care sa te ajute sa gatesti mai gustos si sa plutesti prin bucatarie cu si mai multa gratie.

1. Tine-ti ceapa in frigider. Va fi mai usor de taiat si nu vei mai lacrima atat de tare.

2. Daca inlocuiesti apa minerala din retete cu apa plata sau lapte, vei avea prajituri si omlete mai pufoase.

3. Vrei sa amplifici puterea antioxidanta a ceaiului verde? Adauga si un pic de lamaie.

4. Uimeste-ti invitatii cand vine vremea desertului punand putina scortisoara in frisca.

5. Pune o pastaie de vanilie in borcanul inchis ermetic in care iti pastrezi zaharul si acesta va deveni… vanilat.

6. Nu stii daca ouale sunt proaspete? Fa o solutie din doua linguri de sare topite in apa. Pune oul in solutie: daca se scufunda, este vechi, daca pluteste, este proaspat.

7. Nu tine niciodata la frigider rosiile si citricele. Refrigerarea le ucide aromele, nutrientii si textura.

8. Vrei sa stii daca pepenele rosu e copt? Ciocaneste-l si, daca suna gol, e copt.

9. Toarna ulei in tigaia deja incalzita.

10. Stoarce lamaie pe fructele mancate pe jumatate pentru ca acestea sa nu putrezeasca si sa nu se innegreasca.

11. Mentine laptele proaspat mai multa vreme punand putina sare in cutie, dupa deschidere.

12. Bananele verzi sau cele coapte numai bine duc la constipatie. Bananele prea coapte si-au dezvoltat zaharurile si duc la efectul contrar.

13. Sarea din borcan s-a facut bolovan? Pune cateva boabe de orez in ea, pentru a absorbi umezeala in exces.

14. Ai pus prea multa sare in supa? Curata un cartof si pune-l in zeama. Asteapta pana cand supa ajunge la gustul pe care ti-l doresti.

15. Spala-te pe maini cu sare grunjoasa pentru a scapa de mirosul de ceapa sau usturoi.