|joi, septembrie 16, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Traian Băsescu: „Le transmit liderilor USL că şomajul e în creştere si românii se tem că îşi pierd locul de muncă”
  • Urmareste-ne!

Traian Băsescu: „Le transmit liderilor USL că şomajul e în creştere si românii se tem că îşi pierd locul de muncă” 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni,
la Palatul Cotroceni, că liderii USL „
s-au întors nervoşi din concediu” şi că are să le
transmită lucruri grave acestora, că
„şomajul este în creştere” şi că
” românii se tem dacă îşi pierd sau nu locul de muncă”.


Principalele declaraţii ale şefului statului:

„Mica mea conferinţă de presă este ocazionată de încheierea vacanţei liderilor USL care au reuşit, după 45 de zile, să dea o nominalizare pentru Transporturi. Este un progres, dar liderii USL s-au întors nervoşi.

Le dau informaţii grave liderilor USL: şomajul este în creştere, românii se tem dacă îşi pierd sau nu locul de muncă.

Când acest guvern condus de Victor Viorel Ponta a preluat guvernarea, şomajul conform ESA era 6,7%. în luna iunie 2013, tot conform ESA, şomajul ajunsese la 7,6%.

Relansarea investiţiilor trebuie să fie o prioritate a Guvernului.

Am avut o creştere a şomajului cu 29.000 de persoane pe durata verii.

Ma îngrijorează faptul că până acum, deşi intrăm în septembrie, Guvernul nu a finalizat o formă acceptabilă pentru acordul de parteneriat cu Comisia Europeană pentru după 2014.

Guvernul nu are capacitate de analiză asupra situaţiei de moment a ţării şi pentru viitor.

Tot Comisia Europeană remarcă faptul că acordul de parteneriat propus de Guvern e necorelat cu politicile UE pentru anii 2014-2020.

Mai este un lucru asupra căruia ţin să atenţionez public Guvernul: în prima parte vă vorbeam de şomaj şi amintesc tuturor factorilor responsabili că la ultimul Consiliu European s-au stabilit câteva măsuri pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor. S-au alocat 6 miliarde de euro care trebuie cheltuiţi în 2014-2015 pentru reducerea şomajului la tineri. Mai mult, Comisia Europeana a primit sarcina să aloce 2 miliarde euro aceluiaşi porgram, deci sunt 8 miliarde de euro.

La ora asta Guvernul trebuia să aibă programe gata pregătite să fie implementate de la 1 ianuarie 2014. Vă pot spune şi regiunile pentru care avem bani alocaţi: sud-Muntenia (cele 7 judeţe), centru (6 judeţe) şi sud-est (6 judeţe).

Citeste mai departe