|sâmbătă, iulie 24, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Traian Băsescu: „Eu nu pot să cazez CFR Marfă la Cotroceni. Dacă era responsabilitatea mea, luam de mult o decizie”
  • Urmareste-ne!

Traian Băsescu: „Eu nu pot să cazez CFR Marfă la Cotroceni. Dacă era responsabilitatea mea, luam de mult o decizie” 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni
că responsabilitatea privatizării CFR Marfă aparţine
Guvernului, nu CSAT, şi a precizat că dacă
această problemă ar fi fost în responsabilitatea
sa ar fi luat de mult timp o decizie
în această privinţă.
„Mie îmi pare rău că şi presa, văzând această plimbare, încercare de plimbare a responsabilităţii către CSAT, a ajuns în unele momente la concluzia: CFR – plimbat între palate. Nu, eu nu pot să-l cazez la Cotroceni. CFR-Marfă nu, nu am un depou. Ele aparţin guvernului şi nu există în atribuţiunile CSAT aprobarea de privatizări. Vă asigur că dacă ar fi fost în responsabilitatea mea, de mult luam decizii”, a spus Băsescu.

El a subliniat că a avut aceleaşi informaţii ca şi Guvernul în ceea ce priveşte privatizarea CFR Marfă.

„La un moment dat s-a spus public că poate eu am alte informaţii decât Guvernul. Nu. Nu am niciun fel de alte informaţii, am aceleaşi informaţii ca şi Guvernul şi în CSAT am cerut tuturor structurilor de informaţii, fie ca este vorba de cele ale Ministerului de Interne, de cele ale SRI sau SIE, să verifice dacă au transmis aceleaşi informaţii şi la preşedinţie şi la Guvern. Toate structurile au confirmat ca s-au distribuit tuturor acele informaţii. De altfel, atunci când se primesc informaţii legate de un anumit segment, să ştiţi că în josul documentului se menţionează unde a mai fost distribuit, iar toate documentele pe care eu le-am primit legat de CFR-Marfă, şi nu au fost foarte multe, aveau marcat ‘S-a transmis şi la prim-ministru, s-a transmis şi la ministrul Transporturilor’.

Citeste mai departe