|marți, mai 17, 2022
Sunteti aici: Home » Noutati » Start global la vânzările de iPhone 5S şi iPhone 5C. Primul week-end e hotărâtor pentru Apple
  • Urmareste-ne!

Start global la vânzările de iPhone 5S şi iPhone 5C. Primul week-end e hotărâtor pentru Apple 

Apple a început azivânzarea noilor modele iPhone,
5S şi 5C, evenimentul fiind însoţit ca de obicei
de cozi lungi formate în faţa magazinelor companiei,
iar analiştii estimează un rezultat record
pentru primul weekend, de până la 6 sau
chiar 7 milioane de unităţi, potrivit Bloomberg.
În Munchen, peste 2.000 de oameni au aşteptat startul vânzărilor, în timp ce în Paris, la Luvru, 300 de persoane au stat la coadă pentru deschiderea magazinului Apple. La magazinul din cartierul Ginza din Tokyo s-au strâns aproximativ 800 de persoane înainte de startul programului, inclusiv oameni costumaţi în Batman sau îmbrăcaţi în stilul cofondatorului Apple Steve Jobs. Un magazin din Beijing a atras doar 50 de clienţi, întrucât cumpărătorii trebuie să se programeze online pentru a veni la magazin să-şi ridice smartphone-urile.

Lansarea din Asia şi Europa va continua pe parcursul zilei de vineri cu startul vânzărilor în SUA.

România nu se află în primul val, fiind aşteptată lansarea în ţara noastră în următoarele săptămâni.

Apple a inclus pentru prima dată China în rândul ţărilor în care începe vânzarea în prima etapă, renunţând la întârzierea de trei luni din anii trecuţi. Compania vrea să atragă noi clienţi pe cea mai mare piaţă de telefonie mobilă din lume, scrie Bloomberg.

„Anul trecut, dacă vroiai un iPhone imediat după lansare costa foarte mult, pentru că trebuia să cumperi unul adus din Hong Kong sau din SUA. Acum, pot cumpăra direct dintr-un magazin Apple, aşa că este mai ieftin”, a declarat Max Zhang, un student de 20 de ani aflat în faţa magazinului Apple din Beijing pentru un iPhone 5S.

Citeste mai departe