|luni, ianuarie 25, 2021
Sunteti aici: Home » Noutati » Spectacol ceresc pe 23 iunie. Luna se va afla la cea mai mică distanţă faţă de Terra în ultimele 14 luni
  • Urmareste-ne!

Spectacol ceresc pe 23 iunie. Luna se va afla la cea mai mică distanţă faţă de Terra în ultimele 14 luni 

Super-Luna, fenomen astronomic care are loc
la fiecare 14 luni, în timpul căruia satelitul natural
al planetei noastre se află în faza de Lună plină
şi va apărea mai mare şi mai strălucitor decât
în oricare altă noapte din 2013, va avea loc
în acest weekend, pe 23 iunie.
Fenomenul de SuperLună, care oferă satelitului natural al Terrei un aspect ieşit din comun, este adeseori asociat în credinţa populară cu stigmatul unor dezastre naturale, precum cutremure, tsunami, inundaţii, taifunuri şi cicloane, informează cnet.com.

Pe 23 iunie, Luna va apărea mai mare şi mai strălucitoare ca de obicei şi se va afla la cea mai mică distanţă faţă de Terra din întregul an – 356.991 de kilometri.

În ciuda scenariilor apocaliptice legate de SuperLună existente în credinţa populară, cercetătorii de la NASA au anunţat că nu au descoperit nicio corelaţie directă între dezastrele naturale de pe Terra şi apropierea Lunii de Terra.

În timpul fenomenului de SuperLună, Pământul, Soarele şi Luna sunt aliniate – Terra aflându-se între Lună şi Soare. Forţele grativaţionale exercitate pe Terra de Lună şi Soare determină creşterea şi scăderea mareelor, fapt care i-a determinat pe „alarmişti” să creadă că există o legătură între SuperLună şi calamităţile naturale.

Citeste mai departe