|joi, septembrie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Şeful SIPI Suceava, cercetat de DNA. Cristian Macsim este acuzat că proteja poliţişti implicaţi în contrabandă cu ţigări
  • Urmareste-ne!

Şeful SIPI Suceava, cercetat de DNA. Cristian Macsim este acuzat că proteja poliţişti implicaţi în contrabandă cu ţigări 

Şeful SIPI Suceava Cristian Macsim este cercetat de DNA după ce din anchetăseful-sipi-suceava-cercetat-de-dna-cristian-macsim-este-acuzat-ca-proteja-politisti-implicati-in-contrabanda-cu-tigari a rezultat că punea multiple piedici, refuzând categoric unor subordonaţi rapoarte investigative din care reieşeau indicii de comitere a unor infracţiuni de către poliţişti şi un procuror din judeţ, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Procurorii anticorupţie efectuează luni percheziţii la locuinţa şefului SIPI Suceava, dar şi la alţi poliţişti.
Potrivit surselor, Cristian Macsim proteja în acest mod persoanele vizate în informaţiile respective.

Sursele citate au precizat că, la sfârşitul anului 2013, s-au efectuat investigaţii de către DIPI Suceava pentru a obţine informaţii privind activităţile de contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană derulate în zona localităţilor Frătăuţii Noi, Vicovu de Sus şi Vicovu de Jos din judeţul Suceava şi a rezultat implicarea în acest caz a poliţiştilor Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, precum şi locurile prin care se realizează trecerea ţigărilor peste frontiera verde, traseele de deplasare, locurile de depozitare.

După ce poliţiştii au aflat că există informaţii despre implicarea lor, aceştia, susţin sursele citate, în perioada iulie 2013 – iulie 2014, au prefabricat probe de natură a induce în eroare organele judiciare pentru a fi cercetate exact persoanele care au furnizat informaţii la DIPI, respectiv pentru furt calificat şi alte fapte sesizate iniţial ca fiind comise de AN.

Citeste mai departe