|duminică, septembrie 19, 2021
Sunteti aici: Home » Externe » Şeful serviciilor de sănătate publică din Amsterdam: Zahărul este cel mai periculos drog din toate timpurile!
  • Urmareste-ne!

Şeful serviciilor de sănătate publică din Amsterdam: Zahărul este cel mai periculos drog din toate timpurile! 

Șeful serviciilor de sănătate publică din Amsterdam
s-a pronunțat pentru o reglementare strictă
a zahărului, relatează cotidianul britanic
The Telegraph, citat de Agerpres.
„La fel ca alcoolul și tutunul, zahărul este
de fapt un drog, cel mai periculos din toate timpurile.
Guvernul are un rol important.

Utilizarea zahărului trebuie descurajată, iar utilizatorii avertizați asupra pericolelor la care se expun”, a scris Paul Van der Velpen pe site-ul său GGD (Geneeskundige en Gezondheidsdienst).

„Poate părea o exagerare, dar zahărul este cel mai periculos drog actual și poate fi procurat cu ușurință de oriunde”‘, a cotinuat şeful serviciilor de sănătate publică din Amsterdam. Responsabilul olandez a evocat studii care afirmă că zahărul, spre deosebire de grăsimi sau alte alimente, perturbă apetitul și creează o dorință necontrolabilă de a continua consumul, efect folosit, acuză el, de industria alimentară pentru a crește cererea.

„Zahărul dă peste cap mecanismul apetitului. Cei care consumă zahăr vor tot mai mult, chiar dacă nu le mai este foame. Dați-i cuiva ouă și se va opri din mâncat. Dați-i fursecuri și va mânca într-una, chiar dacă îl doare stomacul. Zahărul este de fapt o formă de dependență. A renunța la consumul de dulciuri este la fel de greu ca a renunța la fumat. De aceea dietele nu funcționează decât temporar. Mai potrivită este terapia pentru adicție”, a explicat Van der Velpen

Citeste mai departe