|duminică, septembrie 26, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Radu Stroe: Neplata amenzilor rutiere în 30 de zile ar putea duce la suspendarea permisului
  • Urmareste-ne!

Radu Stroe: Neplata amenzilor rutiere în 30 de zile ar putea duce la suspendarea permisului 

Neplata amenzilor rutiere în termen de 30 de zile
ar putea duce la suspendarea permisului de
conducere, iar în anumite cazuri şoferii care
produc accidente grave ar putea rămâne fără
permis până la trei-patru ani, a declarat
ministrul de Interne, Radu Stroe.
Ministrul de Interne a precizat că instituţia pe care o conduce pregăteşte, pentru această toamnă, o serie de modificări ale legislaţiei privind regimul circulaţiei rutiere în România, acestea vizând câteva aspecte importante care privesc prevenirea abaterilor rutiere grave, cu accent pe reducerea numărului de morţi şi răniţi de pe şoselele României.

„După cum am constatat cu toţii, accidentele rutiere au loc tot mai frecvent şi, din păcate, cu consecinţe dramatice. Ca ministru, sunt informat zilnic despre accidentele grave în care mor sau sunt răniţi oameni, însă, în spatele cifrelor statistice ale Poliţiei Rutiere, fiecare accident grav înseamnă o tragedie – tineri morţi sau care rămân cu sechele pe viaţă, familii distruse, părinţi îndureraţi. Anunţam, încă din primăvară, că faţă de ceea ce se întâmplă pe şosele, actualul regim sancţionator nu îşi atinge scopul de a preveni şi limita încălcarea legii. Prea mulţi conducători auto încalcă legea, considerând fie că amenzile sunt simbolice, fie că pot scăpa de ele fără să le plătească. Vom introduce în lege suspendarea dreptului de a conduce dacă cel care este amendat nu îşi plăteşte amenda într-un termen de o lună”, a declarat Radu Stroe, care a precizat că, dacă cineva primeşte o amendă şi nu a plătit-o în 30 de zile, i se va suspenda permisul până când va face dovada că a dat banii.

Citeste mai departe