|joi, septembrie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Punct şi de la capăt. Băsescu a încheiat 10 ani la Cotroceni, Iohannis vrea să uimească lumea cu România lucrului bine făcut
  • Urmareste-ne!

Punct şi de la capăt. Băsescu a încheiat 10 ani la Cotroceni, Iohannis vrea să uimească lumea cu România lucrului bine făcut 

După de 10 ani în fruntea României, Traian Băsescu a părăsit ieri Palatul Cotroceni,punct-si-de-la-capat-basescu-a-incheiat-10-ani-la-cotroceni-iohannis-vrea-sa-uimeasca-lumea-cu-romania-lucrului-bine-facut devenind fostul şef al statului. Locul său a fost luat de Klaus Iohannis, ales la 16 noiembrie preşedintele României, cu peste 6,2 milioane de voturi.

Cu toate acestea,  ieri, după depunerea jurământului în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, Iohannis a ţinut un discurs în care a dat asigurări că va fi preşedintele tuturor românilor.

Mai mult, el a spus că vrea ca peste 5 ani, la încheierea mandatului său, să se poată spune că “România este ţara care a uimit lumea, prin transformarea şi reconstrucţia ei”. Iar în planurile sale ambiţioase de a reforma România, intră şi transformarea profundă a societăţii. “Schimbările de legislaţie sunt doar un pas. Ele vor trebui însoţite de o schimbare de mentalităţi, practici şi mod de lucru. Îmi doresc o Românie scoasă din sfera senzaţionalului devenit cotidian. O Românie în care nu e timp de spectacol, pentru că şi puterea şi opoziţia lucrează, şi Preşedintele şi Guvernul şi Parlamentul lucrează, fiecare cu atribuţiile sale şi din poziţia sa. Una din practicile pe care ar trebui să le lăsăm în trecut, acum, la încheierea acestei etape istorice, sunt declaraţiile de complezenţă. Ele ştirbesc încrederea şi nu folosesc la nimic. Lucrul bine făcut înseamnă că vom construi consens, dar consens nu doar în declaraţii, ci în acţiune, cu rezultate măsurabile”, a spus Iohannis.

Citeste mai departe