|miercuri, iunie 16, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Primul pas spre blocarea anului şcolar: peste 1.000 de sindicalişti din educaţie pichetează luni Parlamentul
  • Urmareste-ne!

Primul pas spre blocarea anului şcolar: peste 1.000 de sindicalişti din educaţie pichetează luni Parlamentul 

Peste 1.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor primul-pas-spre-blocarea-anului-scolar-peste-1-000-de-sindicalisti-din-educatie-picheteaza-luni-parlamentul
din Educaţie „Spiru Haret” vor picheta, luni, sediul
Parlamentului, pentru a determina senatorii
şi deputaţii să aloce şase la sută din PIB
pentru învăţământ, se arată într-un comunicat
transmis agenţiei MEDIAFAX.
Acţiunea de protest, care are sloganul „Alocaţi şase la sută din PIB pentru educaţie! Dacă nu acum, atunci când?”, va începe la ora 11.00, la intrarea Izvor.

Pe lângă solicitarea de acordare a şase la sută din PIB, sindicaliştii cer modificarea Legii educaţiei naţionale, o lege specială pentru salarizarea personalului din învăţământ (didactic, didactic auxiliar şi nedidactic), debirocratizarea actului educaţional, depolitizarea sistemului de învăţământ preuniversitar şi deblocarea reală a posturilor didactice auxiliare şi nedidactice.

„Pot să spun că actualul Guvern a avut cea mai lungă perioadă de pace socială. Am tot sperat că promisiunile făcute, înainte de alegeri, vor fi materializate. Nu pot să neg redeschiderea dialogului social şi rezolvarea unor probleme din sistemul educaţional.

Citeste mai departe