|joi, decembrie 2, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » Primarul Kovacs suţine că nu e împotriva unui bust al lui Eminescu în Carei dar înregistrările dovedesc minciuna
  • Urmareste-ne!

Primarul Kovacs suţine că nu e împotriva unui bust al lui Eminescu în Carei dar înregistrările dovedesc minciuna 

La 7  luni de la interzicerea de către consilierii UDMR a amplasării unui bust al  poetului naţional Mihai Eminescu în municipiul Carei, AICI, primarul Eugen Kovacs, care este şi preşedinte al Primarul Kovacs suţine că nu e împotriva unui bust al lui Eminescu în Carei dar înregistrările dovedesc minciunaUDMR Carei, reacţionează. Evident, reacţia este găzduită de gazeta care a ignorat a consemna hotărârea CL Carei  la şedinţa din februarie 2014, gazetă condusă de finul primarului Kovacs şi abonată la bani publici careieni.

Primarul Kovacs vorbeşte de persoane lipsite de influenţe politice, dar angajează ca şi consilieri personali membrii din biroul permanent al UDMR Carei , angajează cu derogare ca şi director economic la  Primăria Carei o soţie de consilier judeţean UDMR  şi  lista poate continua dacă vreţi, până mâine.

“Nu sunt împotriva amplasării unui bust al lui Eminescu în Carei, cum mă tot acuză liberalii. Cu atât mai mult, nu mă consider nici şovin” clameaz[  primarul Kovacs  care figureaza  la Directia de Finante ca si restant la plata datoriilor la bugetul de stat, motiv pentru care are din 2008 retinere pe salariul de primar.

Procesul  Verbal al şedintei din 24 februarie 2015 îl contrazice însă CLAR. Iată AICI şi înregistrarea care atestă că iniţiativa  de a amplasa un bust al poetului naţional Mihai Eminescu în Carei a fost respinsă prin vot direct.

“Asemenea decizii (de amplasare de busturi in oraş,n.r.)  trebuie luate după consultări serioase şi analize temeinice”,  mai clamează primarul Kovacs, fapt ce nu trebuie aplicat însă în cazul busturilor impuse de UDMR, care nu se consultă serios şi după analize temeinice cu nimeni înafară  de etnicii maghiari.

În municipiul multietnic Carei, există o adresă remisă pe adresa primăriei potrivit căreia oraşul este împărţit în perimetre etnice  tocmai pentru a nu permite ca busturile româneşti să pătrundă în parcurile oraşului Carei.

Este şi cazul bustului regelui Ferdinand, amplasat ilegal în colţ de intersecţie, pentru că nu a fost de acord primarul Kovacs ca acesta să fie amplasat pe locurile călcate de pasul regal la vizita din mai 1919.

Mai mult, potrivit PV şi înregistrărilor video, primarul Kovacs a atenţionat consilierii români  cu   ...nu forţaţi lucruri ce nu e bine să forţaţi.…referindu-se la faptul că urmaşii grofilor nu agreează un bust al regelui Ferdinand în parcul din jurul castelului, aflat în domeniul public al Careiului. aici

În disperare de cauză, primarul  apelează la găselniţa grup de intelectuali, uitând că ASTRA Carei este formată tocmai din intelectuali careieni care au făcut dovadă posibilităţilor lor de a organiza evenimente culturale, simpozioane şi manifestări la care a fost MEREU invitat dar nu a participat niciodată.

Sau doriţi, domnule primar Kovacs, doar intelectuali ca şi cei cărora le plătiţi  tipărirea de cărţi, dar  îi îndemnaţi  să se abţină de a le lansa sub egida ASTRA sau să se implice în activităţile culturale ale acesteia? Sau intelectuali care sunt chemaţi în biroul dvs. împreună cu superiorii lor şi puşi să aleagă între locul de muncă din primărie sau colaborarea cu doamna Ciută?

Grupul de intelectuali pe care îl doriţi va fi alcătuit după modelul grupului pe care l-aţi format pentru a pune în  valoare impresionantul Monument al Ostaşului Român  prin înlăturarea tuielor de 9 m ce îl înconjoară atent pentru ca nu cumva vreo privire indiscretă să îl observe?

Citeste mai departe