|duminică, iunie 26, 2022
Sunteti aici: Home » Interne » Preşedintele trebuie să înceteze să învrăjbească cetăţenii
  • Urmareste-ne!

Preşedintele trebuie să înceteze să învrăjbească cetăţenii 

Traian Băsescu este acuzat de Romani Criss
şi Centrul de Resurse Juridice că instigă
la disciminare Declaraţiile rasiste, sexiste,
clasiste şi naţionaliste ale Preşedintelui
Traian Băsescu la adresa femeii rome fac
obiectul unei plângeri ce va fi depusă
la Consiliul Naţional pentru Combaterea
Discriminării.

Centrul de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen- FILIA, E- Romnja (Asociaţia pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome) şi Romano ButiQ urmează să depună , online, o petiţie la CNCD prin care reclamă disciminarea făcută de Băsescu prin declaraţiile făcute.
“Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevărat, ea nu este manager, femeia romă”. “Recentele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu sunt romofobe, sexiste şi naţionaliste. Se pare că Băsescu a dezvoltat o fobie atunci când vine vorba de femeia romă deoarece a folosit acest termen de mai multe ori în discursurile sale. Este foarte îngrijorător faptul că în 2013 asistăm la al treilea caz public în care reproducerea în rândul femeilor rome şi natalitatea în rândul acestora este adusă în discuţii. Depunem mâine la CNCD petiţia online împotriva Preşedintelui Traian Băsescu”, ne-a declarat Carmen Gheorghe, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Femeilor Rome.

Maniera lui Băsescu este misogină şi şovină

În apărarea femeilor şi a drepturilor omului au sărit şi cei de la Romani Criss şi Centrul de Resurse Juridice, care au transmis zilele trecute o scrisoare deschisă Preşedintelui Traian Băsescu. Acestea au transmis, astfel, Preşedintelui că a “făcut afirmaţii care discriminează şi jignesc femeile rome şi românce deopotrivă, atunci când a vorbit despre problema natalităţii”.

Citeste mai departe