|sâmbătă, iulie 24, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Ponta:Sfatul meu către miniştri: Dacă se întâmplă să vina cineva cu o ofertă, să meargă direct la DNA
  • Urmareste-ne!

Ponta:Sfatul meu către miniştri: Dacă se întâmplă să vina cineva cu o ofertă, să meargă direct la DNA 

Premierul Victor Ponta spune că sfatul său către ponta-sfatul-meu-catre-ministri-daca-se-intampla-sa-vina-cineva-cu-o-oferta-sa-mearga-direct-la-dna
Dan Şova şi către ceilalţi miniştri este că dacă există
tentative de mituire a lor să sesizeze imediat DNA,
el precizând că în vizita pe care a făcut-o în China
nu a avut în delegaţie niciun om de afaceri.
Întrebat de jurnalişti, joi, la Giurgiu, dacă a fost informat de către Dan Şova despre încercarea unui om de afaceri de a-l mitui, premierul a răspuns:

„E sfatul meu şi pentru domnul Sova şi pentru ceilalţi miniştri: dacă se întâmplă să vina cineva cu o ofertă, să se ducă direct la DNA. M-a înştiinţat. Nu ştiu să va dau cazuri concrete, este un îndemn pe care l-am făcut tuturor miniştrilor, secretarilor de stat: «există vreo tentativă din partea cuiva, mergeţi imediat la DNA»”.

Întrebat dacă tentativa de mituire a lui Şova a avut loc în vizita sa din China, în luna iulie, Ponta a spus că din delegaţia care l-a însoţit nu a făcut parte niciun om de afaceri.

„Nu conosc detalii. Eu nu am avut niciun om de afaceri în delegaţie cu mine în China. Atunci m-aţi criticat pentru asta, acum sper că nu mă criticaţi că nu am avut oameni de afaceri în delegaţie. Deci eu nu am avut niciun om de afaceri în delegaţie în China, poate a fost în altă vizită a domnului Şova”, a adăugat Victor Ponta.

Ministrul Dan Şova a declarat, joi, că a depus o plângere penală la DNA împotriva reprezentantului unei mari companii care, în timpul unei vizite făcute în China, a încercat să îl mituiască pentru a obţine un contract vizând construcţia unui tronson de autostradă.

Citeste mai departe