|joi, septembrie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Peste 150.000 de maghiari, aşteptaţi la „Marele marş al secuilor”. Tamas Sandor: „Să înceapă viitorul Ţinutului Secuiesc!”
  • Urmareste-ne!

Peste 150.000 de maghiari, aşteptaţi la „Marele marş al secuilor”. Tamas Sandor: „Să înceapă viitorul Ţinutului Secuiesc!” 

Peste 150.000 de maghiari sunt aşteptaţi la
„Marele marş al secuilor”, manifestare programată
pentru 27 octombrie şi sprijinită de toate organizaţiile
politice şi civice maghiare, precum şi de biserici,
a declarat, miercuri, preşedintele CNS, Izsak Balazs.
Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, s-a întâlnit, miercuri, la Sfântu Gheorghe, cu liderii judeţeni ai UDMR, PCM, PPMT şi CNMT din Covasna, pentru a discuta despre organizarea în comun a „Marelui marş al secuilor”, iniţiat de CNS, manifestare care va avea loc în 27 octombrie, prin formarea unui lanţ viu de 45 de kilometri în Covasna, pe DN 11. Ulterior, liderul CNS, Izsak Balazs, a subliniat, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), şi primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor (UDMR), importanţa faptului că există „un consens fără precedent” între organizaţiile politice maghiare în ceea ce priveşte „Marele marş al secuilor”.

La rândul său, preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, care este şi şeful Consiliului Judeţean, a declarat că Uniunea sprijină cu toate mijloacele pe care le are la dispoziţie această manifestare. „Am constatat în ultimii ani că vocea, părerea noastră, a comunităţii maghiare, nu este luată în considerare. Din acest motiv, pe lângă cele parlamentare, vom apela şi la un alt mijloc democratic, organizând un miting. Acest eveniment nu este doar un protest, ci are şi un mesaj pozitiv, şi anume să spunem «Da» Ţinutului Secuiesc pentru că suntem convinşi de faptul că viitorul Ţinutului Secuiesc poate să înceapă doar cu acest «Da»”, a spus Tamas.

Ulterior, preşedintele CNS, Izsak Balazs, a participat la o altă conferinţă de presă, împreună cu liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.Liderul PCM Covasna a spus că PCM şi CNS întotdeauna au avut un parteneriat şi că CNS este organizaţia care a făcut cele mai multe pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. „PCM va susţine «Marele marş al secuilor», consilierii noştri locali se vor mobiliza pentru acest eveniment. Pe 27 octombrie secuii trebuie să formeze o mare familie, cu toţii trebuie să fim prezenţi la acest eveniment pentru că doar solidari putem să ne arătăm voinţa”, a spus Kulcsar Terza.

Citeste mai departe