|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteti aici: Home » Retete » Panna cotta de ciocolataƒ
  • Urmareste-ne!

Panna cotta de ciocolataƒ 

Un desert uimitor de fin cu ciocolata,
dulce si racoros in acelasi timp.

Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 4-6.

Complexitate: usor

Ingrediente

  • 400 ml smantana dulce
  • 100 g mascarpone
  • 90 g zahar fin
  • 30 g cacao
  • 4 foi de gelatina
  • 1 baton de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 50 ml sirop de ciocolata
  • 1-2 banane

Mod de preparare
1. Inmoaie foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute. Intr-o cratita, pune pe foc smantana, zaharul si batonul de vanilie taiat pe lungime. Adu la punctul de fierbere si da deoparte pentru 30 de minute, acoperit, sa se infuzeze.

2. Intr-un castronel, amesteca laptele cu siropul de ciocolata si cacaua. Scoate batonul de vanilie si lasa doar semintele curatate. Adu din nou la temperatura de fierbere si toarna usor peste amestecul de lapte, cacao si sirop.

3. Scurge gelatina de apa si incorporeaz-o in amestecul obtinut pana acum. Cand s-a omogenizat, dă la frigider pana compozitia s-a ingrosat un pic. Adauga mascarpone si mai amesteca usor, apoi toarna in cupele pregatite. Da din nou la rece cateva ore.

4. In momentul servirii pune deasupra felii de banane si pudreaza panna cotta cu putina cacao sau, dupa gust, ciocolata rasa fin. Panna cotta cu ciocolata se servete rece.