|miercuri, septembrie 22, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » OBLIGAŢIILE FISCALE SE POT DEPUNE PÂNĂ LA DATA DE 20 DECEMBRIE
  • Urmareste-ne!

OBLIGAŢIILE FISCALE SE POT DEPUNE PÂNĂ LA DATA DE 20 DECEMBRIE 

Conform prevederilor Codului de procedură fiscală, finante
data de 20.12.2013 este termenul limită pentru
declararea şi plata obligaţiilor fiscale aferente
perioadei fiscale precedente.

Începând cu anul 2012 pentru luna decembrie a fiecărui an s-a modificat scadenta din data 25 în data de 21 cu  plata la o data anterioara daca  21 este zi nelucrătoare.

Persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente sunt obligate să achite impozitele şi contribuţiile aferente trimestrului IV tot până la data de 20.12.2013.
Persoanele fizice care realizează venituri din activitati agricole sunt obligate sa plătească cea de-a doua transa din impozitul anual pana la data de 15.12.2013.

În vederea evitării aglomeraţiei la ghişeele organelor fiscale în zilele premergătoare scadenţei la plata şi declararea obligaţiilor fiscale, A.J.F.P. Satu Mare  recomandă contribuabililor următoarele:
– Utilizarea metodei de depunere on-line a declaraţiilor, în vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de depunere/preluare a declaraţiilor;
– Contribuabilii care nu depun declaraţiile on-line sunt rugaţi să se prezinte din timp la ghişeele organelor fiscale.

De asemenea, în vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de plată/încasare, respectiv pentru evitarea aglomeraţiei la ghişeele de la unităţile Trezoreriei Statului, rugăm contribuabilii să efectueze achitarea obligaţiilor fiscale prin unităţile bancare.

Reamintim agenţiilor economici că în situaţia în care înregistrează obligaţii fiscale restante vor fi selectaţi în vederea efectuării inspecţiei fiscale şi vor fi  intensificate măsurile de executare silită.