|marți, iunie 22, 2021
Sunteti aici: Home » Retete » Musaca de dovleac cu branza
  • Urmareste-ne!

Musaca de dovleac cu branza 

O mancare potrivita pentru un pranz gustos si sanatos!Musaca de dovleac cu branza

Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 4.

Complexitate: mediu.

Ingrediente

  • 500 g cartofi, curatati si taiati rondele subtiri
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 2 cepe rosii, curatate si taiate rondele subtiri
  • 60 g unt
  • 500 g dovleac, curatat, fara seminte si taiat rondele subtiri
  • 2 catei de usturoi, curatati si striviti
  • 150 g felii de branza
  • 200 ml zeama de legume, fierbinte
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • tava pentru copt, unsa

Mod de preparare
1. Setati cuptorul la 180 grade Celsius. Aranjati un strat de cartofi in tava, asezonati si puneti o parte din ceapa peste, apoi cateva bucatele de unt.

2. Acoperiti cu un strat de dovleac, asezonati, presarati putin usturoi si repetati apoi cu stratul de cartofi.

3. Puneti deasupra un strat de dovleac, intercaland branza, apoi ceapa si unt.

4. Turnati zeama de legume. Acoperiti si coaceti timp de 1 ora, descoperiti si mai coaceti inca 30 de minute.

5. Presarati patrunjel inainte de servire.